Putins: jaunie Krievijas kodolieroči ir priekšā citiem par vairākām desmitgadēm
foto: Sputnik
Putins un Krievijas aizsardzības ministrs Šoigu.
2018. gada 28. jūnijā, 18:17

Putins: jaunie Krievijas kodolieroči ir priekšā citiem par vairākām desmitgadēm

Jauns.lv / LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien paziņojis, ka Krievijas topošie kodolieroči attīstības ziņā apsteigšot ārvalstu ražojumus par vairākiem gadiem un pat desmitgadēm.

Putins: jaunie Krievijas kodolieroči ir priekšā ci...

Uzrunā militāro akadēmiju absolventiem Kremlī prezidents apgalvoja, ka jaunie ieroči esot liels lēciens uz priekšu valsts militāro spēju attīstībā. Putins paziņoja, ka Krievija panākusi "īstu izrāvienu" jauno ieroču izstrādē. Prezidents konkrēti minēja starpkontinentālo raķeti "Sarmat" un lidaparātu "Avangard", kā arī virsskaņas raķeti "Kinžal", kas jau iekļauta armijas arsenālā.

Putins 1.martā ikgadējā runā par valsts stāvokli Krievijas parlamenta abu palātu kopīgā sēdē paziņoja, ka Krievija esot izstrādājusi jaunus kodolieročus, tostarp spārnoto raķeti un zemūdens aparātu, ko ienaidnieks nespēšot pārtvert. Putins skaidroja, ka līdz ar jauno ieroču radīšanu ASV vadītā NATO pretraķešu aizsardzības sistēma kļuvusi "nelietojama", turklāt tas faktiski arī nozīmējot galu, pēc Putina teiktā, Rietumu centieniem kavēt Krievijas attīstību.