foto: AP
Aprēķināts, cik Singapūrai izmaksājis Trampa un Kima samits
Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns un ASV prezidents Donalds Tramps.
Pasaulē
2018. gada 25. jūnijs, 08:01

Aprēķināts, cik Singapūrai izmaksājis Trampa un Kima samits

LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna samits Singapūras valsts budžetam izmaksājis 16,3 miljonus Singapūras dolāru (10,3 miljonus eiro), paziņojusi Singapūras Ārlietu ministrija.

Singapūrā notiek Kima un Trampa tikšanās

gallery icon
48

Tā norādījusi, ka lielākā daļa šīs summas iztērēta drošības pasākumiem.

Šādi Singapūra ir "atbalstījusi starptautiskos centienus panākt mieru un stabilitāti Korejas pussalā", paziņojumā norādījis Ārlietu ministrijas preses sekretārs.

Raidsabiedrība BBC vēsta, ka Singapūra arī segusi Ziemeļkorejas delegācijas izdevumus, tostarp apmaksājusi Ziemeļkorejas līdera uzturēšanos luksusa viesnīcā "St. Regis".

Vēl Singapūra no saviem līdzekļiem maksājusi par darba telpām un loģistisko nodrošinājumu žurnālistiem no visas pasaules, kas bija ieradušies atspoguļot samitu.

Kims Čenuns ierodas Singapūrā uz tikšanos ar Trampu

Kims ielidojis Singapūras Čangi lidostā plkst.14.38 pēc vietējā laika (plkst 9.38 pēc Latvijas laika) ar lidsabiedrības "Air China" lidmašīnu. Kims ...

gallery icon
36

Jau ziņots, ka Tramps un Kims tikās Singapūrā 12.jūnijā. Samitā tika parakstīts paziņojums, kura Ziemeļkoreja apņēmās veikt denuklearizāciju, bet ASV - sniegt drošības garantijas Phenjanai.