foto: EPA
Zviedrijā 3 jauniešus no Palestīnas un Sīrijas tiesās par uzbrukumu sinagogai
Pasaulē
2018. gada 26. maijs, 13:03

Zviedrijā 3 jauniešus no Palestīnas un Sīrijas tiesās par uzbrukumu sinagogai

LETA

Zviedrijā trīs gados jauni imigranti tiks tiesāti lietā par uzbrukumu sinagogai ar Molotova kokteiļiem, piektdien pavēstīja prokuratūra un apsūdzēto advokāti.

19 līdz 24 gadus vecie apsūdzētie, no kuriem viens ir sīrietis, bet divi - palestīnieši, 12.jūnijā stāsies Gēteborgas tiesas priekšā saistībā ar apsūdzībām ļaunprātīgā dedzināšanā vainu pastiprinošos apstākļos.

Aizdomās turētie tika identificēti sinagogas novērošanas kameru ierakstos. Tiesa gan, viņi paši vainu apsūdzībās noliedz.

"Šī nozieguma motīvs bija aizvainot etnisko grupu tās ticības dēļ," tāpēc noziegums uzskatāms par tādu, kas pastrādāts vainu pastiprinošos apstākļos, skaidro prokuratūra.

Dažas dienas pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps bija paziņojis, ka atzīst Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu, 9.decembrī vairāki desmiti cilvēku Gēteborgā ar degošiem priekšmetiem apmētāja sinagogas ēku, sacīja prokurore Stīna Lundkvista.

Aptuveni 20 jaunieši, kas sinagogā piedalījās svinībās, uzbrukuma laikā uz īsu brīdi patvērās pagrabā. Neviens no viņiem netika ievainots.

Pavisam tika aizturēti pieci cilvēki. Divi no viņiem vēlāk tika atbrīvoti pierādījumu trūkuma dēļ.

Ja tiesa apsūdzētos, kas Zviedrijā ieradušies salīdzinoši nesen, atzīs par vainīgiem, viņiem draud vismaz seši gadi cietumā.