foto: REUTERS
Tīšām aizdedzināti matrači izraisa ugunsgrēku Venecuēlas cietumā - miruši 68 cilvēki
Aizturēto mirušo cilvēku radinieki.
2018. gada 29. marts, 08:20

Tīšām aizdedzināti matrači izraisa ugunsgrēku Venecuēlas cietumā - miruši 68 cilvēki

Jauns.lv/LETA

Venecuēlas ģenerālprokurors paziņojis, ka ugunsgrēkā vienā no policijas aizturēšanas centriem gājuši bojā 68 cilvēki.

Mediji vēsta, ka ugunsgrēks policijas aizturēšanas centrā Karabobo štata galvaspilsētā Valensijā izcēlies pēc tam, kad aizturētie kādā no kamerām bēgšanas mēģinājuma laikā sagrābuši par ķīlnieku vienu apsargu un aizdedzinājuši matračus.

Lai izklīdinātu ieslodzīto radiniekus, kas bija sapulcējušies ap aizturēšanas centru un mēģināja tajā ielauzties, policija pielietojusi asaru gāzi.

foto: REUTERS
Aizturēto mirušo cilvēku radinieki.

Štata varasiestādes ziņo, ka sašauts arī kāds policists.

Varasiestādes arī vēsta, ka ugunsdzēsējiem izdevies pakļaut liesmas kontrolei un ka notiekuma vietā strādā tiesu medicīnas eksperti.

Venecuēlas ģenerālprokurors Tareks Viljams Sābs tviterī ziņo, ka ugunsgrēkā dzīvību zaudējuši 66 vīrieši un divas sievietes, kuras aizvadītajā naktī bija ieradušās policijas iecirknī.

Viņš paziņoja, ka nekavējoties tiks sākta izmeklēšana, lai noskaidrotu, kas tieši ir noticis, un informēja, ka darbā pie šīs lietas jau nozīmēti četri prokurori.

Policijas iecirkņos Venecuēlā kameras tiek izmantotas kā pagaidu cietums, no kurienes aizturētie tiek nogādāti tiesā uz viņu lietas izskatīšanu.

Nevalstiskā organizācija "Una Ventana a la Libertad" ("Logs uz brīvību"), kas vēlas panākt cietumu reformu, ugunsgrēkā bojāgājušo nāvē vaino Ieslodzījuma vietu ministriju un ministru Irisi Valeru.

Organizācija apgalvo, ka ministrijas nolaidības dēļ reģionālā policija atrodas haosa stāvoklī un apstākļi cietumos ir slikti.

"Tas ir nopietni un satraucoši. Tas, kas notika šodien, ir liecība [par sliktajiem apstākļiem cietumos], un tas novērojams visā Venecuēlā," norādīja organizācijas pārstāvis.