foto: Sputnik
Igaunija liedz iebraukšanu Krievijas Valsts domes deputātam Zatuļinam
Igaunija liegusi iebraukšanu valstī Krievijas Valsts domes deputātam no valdošās partijas "Vienotā Krievija" Konstantīnam Zatuļinam.
Pasaulē
2018. gada 28. marts, 19:23

Igaunija liedz iebraukšanu Krievijas Valsts domes deputātam Zatuļinam

LETA

Igaunija liegusi iebraukšanu valstī Krievijas Valsts domes deputātam no valdošās partijas "Vienotā Krievija" Konstantīnam Zatuļinam, kas ceturtdien un piektdien gatavojās tikties ar Tallinā un Narvā dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem.

Krievijas vēstniecība Tallinā trešdien paziņojusi, ka šis solis "ļoti negatīvi ietekmēs abu valstu attiecības un kaitēs turpmākajām izredzēm veidot uz savstarpēju cieņu un labām kaimiņattiecībām balstītu dialogu, par ko ne vienreiz vien iestājusies Krievijas Federācijas vadība".

Vēstniecība norādījusi, ka Zatuļins 2016.gada septembrī ievēlēts Krievijas parlamenta apakšpalātā ar Igaunijas ziemeļaustrumos dzīvojošo Krievijas pilsoņu atbalstu un deputāts ceturtdien plānojis tikšanos ar tautiešiem.

"Tikšanās ar saviem vēlētājiem ietilpst deputāta tiešajos pienākumos," uzsvēris vēstniecības preses dienests.

Igaunijas Iekšlietu ministrijas pārstāvis apliecinājis, ka Zatuļinam aizliegta iebraukšana Igaunijā, bet uzsvēris, ka šādi lēmumi netiek komentēti.