foto: EPA/LETA
Arī Igaunija domā par Krievijas diplomātu izraidīšanu
Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass.
Pasaulē
2018. gada 23. marts, 17:21

Arī Igaunija domā par Krievijas diplomātu izraidīšanu

LETA

Igaunija apsver dažādas iespējas, kā atbildēt uz ķīmisko uzbrukumu dubultspiegam Lielbritānijā, tostarp Krievijas diplomātu izraidīšanu, ceturtdien paziņojis Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš sacīja, ka Igaunija nosoda 4.martā Solsberi notikušo dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu, kurā Lielbritānija vaino Krieviju.

Londona apsūdz Kremli, ka tas Lielbritānijas teritorijā īstenojis slepkavības mēģinājumu, izmantojot aizliegtus ķīmiskos ieročus.

"Tas ir smags starptautisko tiesību un kārtības pārkāpums," paziņoja Ratass.

"Es jau iepriekš atteicos no ierosinājuma maijā apmeklēt Krieviju, kur es būtu piedalījies Igaunijas simtgades svinībās," sacīja Ratass. Igaunijas premjeram bija paredzēts maijā piedalīties Igauņu kultūras dienās Krasnojarskā, taču viņš šo braucienu atcēla.

"Mums rūpīgi jāapspriež turpmākie lēmumi, un mēs būsim daudz zinošāki šajā jautājumā nākamās nedēļas sākumā. Viens iespējamais papildu solis ir Krievijas diplomātu izraidīšana no valsts. Mēs, protams, uzturam ciešus kontaktus ar Lielbritāniju un arī ceram, ka Maskava pilnībā sadarbosies ar Londonu," sacīja Ratass.

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi ceturtdienas vakarā kopīgā paziņojumā piekrita tam, ka Krievija, ļoti iespējams, ir atbildīga par Skripaļa saindēšanu Solsberi pilsētā, un ka nav neviena ticama alternatīva izskaidrojuma.

Lielbritānija šomēnes izraidīja 23 Krievijas diplomātus, un Krievija spēra atbildes soļus, arī izraidot 23 britu diplomātus un apturot Britu padomes un Lielbritānijas ģenerālkonsulāta Sanktpēterburgā darbību Krievijā.

Igaunijas ārlietu ministrs Svens Miksers arī gatavojas ierosināt valdībai piemērot sankcijas 49 augsta ranga Krievijas amatpersonām, kas iekļautas tā dēvētajā Magņitska sarakstā.

Ministrs plāno ierosināt aizliegt šīm personām iebraukt Igaunijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās