foto: AP
Ķīlnieku krīze Kabulas luksusa viesnīcā ilgusi 13 stundas; uzbrucēji nogalināti
Pasaulē
2018. gada 21. janvāris, 10:41

Ķīlnieku krīze Kabulas luksusa viesnīcā ilgusi 13 stundas; uzbrucēji nogalināti

LETA

Afganistānas drošības spēki svētdien izbeiguši ķīlnieku krīzi Kabulas viesnīcā "Intercontinental", nogalinot visus trīs uzbrucējus, paziņojusi Iekšlietu ministrija.

Ķīlnieku krīze ilga aptuveni 13 stundas un tajā dzīvību zaudējuši vismaz pieci cilvēki, tostarp viens ārvalstu pilsonis, un seši cilvēki ievainoti, liecina ministrijas sniegtā informācija.

Taču bojāgājušo skaits varētu vēl pieaugt, jo daži mediji ziņo, ka nogalināti vairāki desmiti cilvēku.

Vietējais telekanāls "ToloNews", atsaucoties uz anonīmu avotu drošības dienestos, vēsta, ka uzbrukumā nogalināti vairāk nekā 40 cilvēki.

Atbildību par uzbrukumu viesnīcai uzņēmušies talibi.

Bruņoti cilvēki Kabulā uzbrukuši luksusa viesnīcai

Afganistānas galvaspilsētā Kabulā četri bruņoti cilvēki uzbrukuši starpkontinentālajai viesnīcai, kur notika apšaude ar drošības spēkiem. Viesnīcas apmeklētājiem un darbiniekiem izdevās ...

gallery icon

Kaujinieki iebruka viesnīcā sestdienas vakarā, sākot šaut uz viesiem un darbiniekiem un detonējot granātas.

Afganistānas drošības spēkiem izdevās izglābt 150 cilvēkus, tostarp 41 ārvalstu pilsoni, paziņojusi Iekšlietu ministrija.

Uzbrukuma brīdī viesnīcā notika Afganistānas Telekomunikāciju ministrijas rīkota konference, uz kuru bija ieradušās vismaz 34 amatpersonas.

Šajā viesnīcā bieži tiekas Kabulas elite, un to iecienījuši arī daudzi starptautiski viesi.

Ukraina apstiprinājusi, ka uzbrukumā nogalināts viens tās pilsonis.

ASV Valsts departaments ceturtdien brīdināja, ka tas ir informēts par "ziņām, ka ekstrēmistu grupējumi varētu plānot uzbrukumu viesnīcām Kabulā," un brīdināja ASV pilsoņus būt modriem un neuzkrītošiem.

Arī 2011.gadā šajā viesnīcā iebruka talibu kaujinieki, uzsākot apšaudi, kurā tika nogalināti deviņi iebrucēji un 12 citi cilvēki.

Sākotnējā izmeklēšana liecina, ka šoreiz teroristi iegājuši viesnīcā no ziemeļu puses un vispirms iebrukuši virtuvē, atklāja Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis.

Uzbrukuma laikā viesnīcā notika vairāki sprādzieni un izcēlās ugunsgrēks.