foto: REUTERS
Paralēlā dzīve jeb slepens ieskats Telavivas ēku jumtu neparastajā pasaulē
Mūziķis Ijārs Semels uz savas ēkas jumta Telavivā.
Pasaulē
2018. gada 18. janvāris, 05:42

Paralēlā dzīve jeb slepens ieskats Telavivas ēku jumtu neparastajā pasaulē

Kasjauns.lv

Izraēlā, kur valda liela šaurība un vietas ir, cik ir, cilvēki spiesti domāt ārpus kastes. Vietas trūkumam radoši piegājuši galvaspilsētas Telavivas iedzīvotāji, kuri uz ēku jumtiem ierīkojuši atpūtas zonas, dārzus, restorānus, jogas, mākslas un mūzikas studijas, un pat viesu namus.

Dzīve uz Telavivas ēku jumtiem

Dzīve uz Telavivas ēku jumtiem

gallery icon

Aģentūra "Reuters" vēstī, ka 26 gadus vecā Hana Vimberlija savu drūmo cementa ēkas jumtu pārvērta teju vai par paradīzi, novietojot tur dažus krēslus, dīvānu un koka galdu. Viņa skaidro, ka šī ir vieta, kur sajust tuvību ar pilsētu. Viņa pauž, ka došanās uz Telavivas bāru, kur par dzērienu jāmaksā 50 šekeli (12 eiro), ir nogurdinoša. 

foto: REUTERS
Hanas Vimberlijas paradīze.

Savukārt 38 gadus vecais mūziķis Ijārs Semels uz sava nama jumta ierīkojis organisko dārzu, kur ir gan komposts, gan dārzeņi, gan augļu koki. Tas ļauj viņam piekopt ekoloģiski tīrāku dzīvesveidu. 

Bet 26 gadus vecajam Gajam Elhadadam jumts, kā viņš pat saka, ir viņa radošais inkubators, "kur var darīt jebko, kas ienāk prātā, jo atļauja no citiem nav vajadzīga."

Viņš ar vēl diviem istabas biedriem rīko tur jogas, mūzikas un mākslas nodarbības. Tāpat uz jumta ir ierīkota zona gulēšanai viesiem, kas tur iegriežas. Vīrietis saka, ka viņš mīl Telavivu un viņa jumts palīdz pilsētai plaukt. 
 

foto: REUTERS
Gaja Elhadada radošais inkubators.

Tēmas