Pēc Trampa iejaukšanās Ķīnā aizturētie basketbolisti devušies atpakaļ uz ASV
Pasaulē
2017. gada 14. novembris, 17:11

Pēc Trampa iejaukšanās Ķīnā aizturētie basketbolisti devušies atpakaļ uz ASV

LETA

Pēc ASV prezidenta Donalda Trampa lūguma Ķīnas prezidentam Sji Dzjiņpinam palīdzēt atrisināt aizturēto amerikāņu basketbolistu lietu, Kalifornijas Universitātes basketbolisti no Losandželosas - Liandželo Bols, Koudijs Railijs un Džeilens Hils - otrdien devušies atpakaļ uz Savienotajām Valstīm.

Aviokompānijas "Delta Air Lines" amatpersonas apstiprināja, ka visi trīs basketbolisti iekāpuši lidmašīnā, kas devās no Šanhajas uz Losandželosu.

Bols, Railijs un Hils tika aizturēti 7.novembrī Handžou par saulesbriļļu zādzību no "Louis Vuitton" veikala. Trešdien viņi tika atbrīvoti no aresta un aizvesti uz viesnīcu, kuru viņiem bija aizliegts atstāt līdz tālākiem norādījumiem.

foto: AP/Scanpix/LETA
Džeilens Hils, Koudijs Railijs un Liandželo Bols tika aizturēti Handžou par saulesbriļļu zādzību no "Louis Vuitton" veikala.

Tramps, kurš no 8.novembra līdz 10.novembrim atradās vizītē Pekinā, lūdza Sji palīdzību šīs lietas atrisināšanai, un Sji apsolīja, ka amerikāņu basketbolistu lieta tiks risināta taisnīgi un ātri.

Tramps žurnālistiem Manilā, kur viņš piedalīsies Dienvidaustrumāzijas valstu apvienības (ASEAN) samitā, sacīja, ka aizturētajiem basketbolistiem Ķīnā draudētu gari cietumsodi, un Sji reakcija bijusi kolosāla.

Kāda Baltā nama amatpersona atzina, ka pēc Trampa iejaukšanās basketbolisti tikuši cauri salīdzinoši viegli.

Kalifornijas Universitātes basketbolistu komanda Šanhajā sestdien spēlēja pret Džordžijas Tehnoloģiju institūta komandu, kuru uzvarēja ar rezultātu 63 pret 60. Bols, Railijs un Hils šajā spēlē nepiedalījās, un komanda atgriezās ASV bez viņiem.