ASV: Ziemeļkoreja ir pamatīgs drauds visai pasaulei
foto: AP
Ziemeļkorejas kodolraķetes izmēģinājums.
Pasaulē

ASV: Ziemeļkoreja ir pamatīgs drauds visai pasaulei

Kasjauns.lv

ASV prezidenta Donalda Trampa padomnieks drošības jautājumos Herberts Makmāsters paziņojis, ka Ziemeļkoreja ir drauds visai pasaulei, aicinot visas pasaules valstis vairāk iesaistīties, lai apkarotu Ziemeļkorejas rīcību. 

ASV: Ziemeļkoreja ir pamatīgs drauds visai pasaule...

Makmāsters izteicis, ka ASV ir apņēmusies panākt pilnīgu Korejas pussalas kodolieroču izskaušanu un Tramps izmantošot savu gaidāmo vīzīti Āzijā, lai atkārtoti apliecinātu, ka Ziemeļkorejas kodolenerģijas ambīcijas apdraud visus pasaules iedzīvotājus. 

“Pasaulei ir beidzies laiks noskatīties uz Ziemeļkorejas kodolkrīzi un ASV ir gatava vajadzības gadījumā sevi aizstāvēt,” piebildis Makmāsters. 

Donalds Tramps piektdien, 3. novembrī, dosies uz Havaju salām, kas ir pirmā pietura pirms došanās uz Āziju, kur Tramps gatavojas apmeklēt Japānu, Ķīnu, Dienvidkoreju, Vjetnamu un Filipīnas. 

Ziemeļkorejas ikdiena: drūmas un ne tik drūmas ainiņas no izolētās valsts

Ziemeļkorejas ikdiena - drūmas un ne tik drūmas ainiņas no izolētās valsts

Vizītes laikā Tramps centīšoties pārliecināt valstu līderus, ka kodolieroču izmantošana ir pasaules beigu punkts. 

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka spriedze Korejas pussalā pēdējos mēnešos ir pieaugusi, ASV prezidentam Donaldam Trampam un Ziemeļkorejas līderim Kimam Čenunam iesaistoties asā vārdu apmaiņā un izsakot draudus iznīcināt otru pusi.

Ignorējot ANO rezolūcijas, Ziemeļkoreja aizvadītā gada laikā ir sarīkojusi divus kodolizmēģinājumus un neskaitāmus ballistisko raķešu izmēģinājumus. ANO Drošības padome septembrī pēc Phenjanas pēdējā kodolizmēģinājuma paplašināja tai piemērotās sankcijas.

Tā rit dzīve Phenjaņā. 2016.gada aprīlis.

Jaunākie foto no Ziemeļkorejas

Tā rit dzīve Phenjaņā. 2016.gada aprīlis.