foto: Instagram
Pēc 13 stundu darba dienas Šanhajā sabrūk un nomirst 14 gadus veca krievu modele
Pasaulē
2017. gada 28. oktobris, 20:20

Pēc 13 stundu darba dienas Šanhajā sabrūk un nomirst 14 gadus veca krievu modele

Kasjauns.lv

Ķīnas pilsētā Šanhajā mirusi 14 gadus veca modele no Krievijas Vlada Dzjuba, kura nonāca slimnīcā pēc 13 stundas ilgušas Āzijas dizaineru apģērbu modes skates, vēstī kaimiņvalsts mediji. 

Jaunā modele modes skates laikā sabrukusi un ieslīgusi komā. Tā arī nekad neatmodusies, viņa piektdien devās mūžībā. Sākot šķetināt šo gadījumu, mediji secinājuši, ka jauniete Ķīnā darbojās gluži vai verga kārtā, jo viņas līgums neparedzēja nekādu medicīnisku apdrošināšanu, kas arī kalpoja par iemeslu lēmumam nedoties uz slimnīcu. 

Tapis zināms, ka jaunietei aizkulisēs kļuvis slikti, viņai pacēlusies temperatūra un meitene gluži vienkārši sabruka. Viņa divas dienas pavadīja komā, no kuras tā arī nekad neatmodās. Par galveno nāves iemeslu tiek nosaukts meningīts, kuru saasināja milzīgais nogurums un atpūtas trūkums. 

RIP

A post shared by 🕷Dzyuba Vlada🕷 (@_dzyuba) on

Sēru sagrautā Vladas māte telekanālam "NTV" sacīja: "Viņa zvana un saka: "Es esmu tā nogurusi, 13 stundas strādāju, es gribu gulēt."" Māte pēc meitas zvana nav varējusi aizmigt un lūgusies, lai viņa dodas uz slimnīcu, taču izrādījies, ka Vlada uz slimnīcu nedevās un tagad ir skaidrs, kāds ir iemesls - noskaidrots, ka skolniece Ķīnā bija bez medicīniskās apdrošināšanas, lai gan viņai bija noslēgts līgums ar vietējo modeļu aģentūru, turklāt viņai Šanhajā bijis savs aģents no Krievijas puses Dmitrijs Smirnovs. Mediji vēstī, ka tieši Smirnovs bija atbildīgs par līgumu un dokumentu pārbadi, taču meitenes vecāki ir pārliecināti, ka elementāra vēlme nopelnīt ņēma virsroku. 

Izskan, ka līgumā arī bija noteikts, ka jauniete nedrīkst strādāt vairāk par četrām stundām dienā, kā to paredz Krievijas likumdošana. 

Krievijas diplomāti tagad cenšas saprast, kas vainojams notikušajā traģēdijā. 
 

Tēmas