foto: AFP
Makrona reitings sarucis līdz 40 procentiem, liecina jaunākie dati
Francijas prezidents Emanuels Makrons ar pirmo lēdiju Brižitu Makronu.
Pasaulē
2017. gada 27. augusts, 09:34

Makrona reitings sarucis līdz 40 procentiem, liecina jaunākie dati

LETA

Francijas prezidents Emanuela Makrona popularitātes reitings augustā samazinājies līdz 40 procentiem, un tas ir par 14 procentpunktiem mazāks nekā jūlijā. liecina svētdien publiskotie sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Premjerministra Eduāra Filipa popularitātes reitings augustā ir 47 procenti jeb par deviņiem procentpunktiem mazāks nekā jūlijā.

Aptauju šomēnes pēc laikraksta "Journal du Dimanche" pasūtījuma veica socioloģisko pētījumu kompānija "Ifop" , noskaidrojot 1023 cilvēku viedokli.

Makrons, kurš pēc uzvaras prezidenta vēlēšanās stājās amatā maija vidū, izraisījis neapmierinātību ar darba tirgus reformu plāniem, kā arī valsts budžeta izdevumu samazināšanu.

Trīs mēnešus pēc stāšanās Francijas prezidenta amatā Fransuā Olanda reitings 2012.gadā bija 54 procenti, bet Nikolā Sarkozī reitings 2007.gadā - 67 procenti.

Makrons stājas Francijas prezidenta amatā

Francijas prezidenta amatā svētdien stājās Emanuels Makrons, kurš pirms nedēļas uzvarēja valsts vadītāja vēlēšanās. Inaugurācijas ceremonija notika Elizejas pilī. Līdz ...

gallery icon
38

Makrons un Tramps atzīmē Francijas nacionālos svētkus - Bastīlijas dienu

Francijas prezidents Emanuels Makrons un ASV prezidents Donalds Tramps piektdien kopīgi atzīmēja Francijas nacionālos svētkus Bastīlijas dienu, Parīzē vērojot armijas ...

gallery icon
43