Tu to ēstu? Tā izcils restorāns Anglijā gatavojas tam, ka drīz pasaulē nebūs gaļas
foto: Caters News Agency
Šefpavārs Breds Kārters sparģeļu porcijas servēšanas procesā.
Pasaulē

Tu to ēstu? Tā izcils restorāns Anglijā gatavojas tam, ka drīz pasaulē nebūs gaļas

Kasjauns.lv

Viens no labākajiem Lielbritānijas pilsētas Birmingemas restorāniem, kuram piešķirta arī prestižā "Michelin" zvaigzne, sagatavojis pamatīgu pārsteigumu gardēžiem, savus ēdienus papildinot ar skudrām. 

Tu to ēstu? Tā izcils restorāns Anglijā gatavojas ...

Lepns restorāns Anglijā ēdieniem pievieno skudras

Lepns restorāns Anglijā ēdieniem pievieno skudras

Šefpavārs Breds Kārters paskaidro, ka skudras ēdieniem, kas pasniegti viņa vadītajā "Carters of Moseley" restorānā, piešķir patīkamu citrusu noti. Skudras viņš izvēlējies tāpēc, ka, viņaprāt, šobrīd tā ir labākā pieejamā sastāvdaļa garšas bagātināšanai. 

Arī Kārters uzskata, ka šobrīd pasaule mainās, un nākotnē cilvēki arvien vairāk par savu proteīnu avotu izvēlēsies kukaiņus, nevis gaļu. 

Ar skudrām papildinātā vairāku kārtu maltīte restorānā maksā, sākot no 60 eiro. Skudras ir pievienotas gan sparģeļiem, gan arī izmantotas citronu deserta uzlabošanai. 

Kārters saka: "Iemesls, kāpēc mēs izmantojam skudras, ir tas, ka mēs mēģinām atrast aizstājējus aizjūru produktiem." Skudras, kā viņš saka, aizstāj citronu. 

"Ja paskatās nākotnē, mums reiz beigsies gaļa. (..) Pievienojot tās [skudras], mēs parādām cilvēkiem, cik labas tās ir," viņš norāda.