foto: EPA
Brexit's sāksies pirmdien
Londona: "Breksita" sarunas sāksies pirmdien.
2017. gada 15. jūnijs, 19:27

Brexit's sāksies pirmdien

Kasjauns.lv / LETA

Lielbritānijas valdība ceturtdien paziņojusi, ka sarunas par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) sāksies, kā paredzēts, pirmdien.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Pirmā sarunu kārta, kuru rezultātā Apvienotā Karaliste aizies no Eiropas Savienības, sāksies pirmdien, 19.jūnijā," teikts ES lietu ministrijas "Breksita" departamenta paziņojumā.

Paziņojuma publiskošanu ceturtdien saskaņojis Lielbritānijas "Breksita" ministrs Deivids Deiviss un Eiropas Komisijas (EK) sarunu delegācijas vadītājs Mišels Barnjē.

Kā ziņots, pagājuša gada jūnijā notikušajā referendumā 52% britu nobalsoja par izstāšanos no ES.

Premjerministre Terēza Meja martā oficiāli informēja ES par Londonas lēmumu no bloka aiziet, uzsākot divus gadus ilgās sarunas par izstāšanos.

Lielbritānija ir pirmā ES dalībvalsts, kas izlēmusi izstāties no bloka.

Sarunu sākums jau iepriekš bija paredzēts nākamnedēļ, taču pēc 8.jūnijā notikušajām Lielbritānijas parlamenta pirmstermiņa vēlēšanām, kurās Mejas vadītie konservatīvie zaudēja absolūto vairākumu, izskanēja runas, ka sarunu sākums, iespējams, tiks atlikts.

Lai gan premjerministre atkārtoti uzsvērusi, ka iecerētais sarunu grafiks netiek mainīts, pieaug uz viņu izdarītais spiediens, lai panāktu atteikšanos no iecerētā tā dēvētā "smagā Breksita".