foto: EPA/LETA
Ministrs: Ukraina neplāno ar spēku atgūt kontroli pār Donbasu
Ukrainas aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks.
Pasaulē
2017. gada 17. maijs, 23:39

Ministrs: Ukraina neplāno ar spēku atgūt kontroli pār Donbasu

LETA

Ukraina neplāno ar spēku atgūt kontroli pār Krievijas ieņemtajiem Donbasa rajoniem, paziņojis Ukrainas aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mēs neizskatām jautājumu par sagrābto Doņeckas un Luhanskas teritoriju problēmas risināšanu spēka ceļā. Taču ikviens Ukrainas pilsonis aizsargās ikvienu savas zemes centimetru, ja Krievija pieņems lēmumu par atklātu agresiju," vizītes laikā Vācijā pavēstīja Poltoraks.

Viņš norādīja, ka Minskas vienošanās pārkāpšana ir uz Krievijas sirdsapziņas, it īpaši tāpēc, ka tā piegādā kara tehniku separātistiem.

"Mēs esam pārliecināti, ka Doņecka un Luhanska ir Ukrainas teritorija," pavēstīja Poltoraks.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 10 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.