Publicēts video ar bijušā Krievijas domes deputāta slepkavību Kijevā
Pasaulē
2017. gada 26. marts, 00:32

Publicēts video ar bijušā Krievijas domes deputāta slepkavību Kijevā

Kasjauns.lv

Ukrainas ziņu aģentūra ieguvusi video, kurā redzams brīdis ar bijušā Krievijas parlamentārieša Denisa Voroņenkova slepkavību pie viesnīcas Kijevas centrā.

Voroņenkovu nogalināja gaišā dienas laikā, kad viņš kopā ar apsargu bija pametis viesnīcu Kijevas centrā.

Ziņu aģentūra "RBC-Ukraine" pastāstīja, ka videomateriāls iegūts no izmeklētāju grupas avotiem..

Video redzams, kā slepkava no muguras tuvojas Denisam Voroņenkovam un pēc mirkļa viņu sašauj. Pēc tam uzbrucējs šauj arī uz Voroņenkova miesassargu, bet pēc tam atkārtoti raida lodes jau sašautā deputāta ķermenī.
 

Kijevā nošauts bijušais Krievijas Valsts domes deputāts Voroņenkovs

gallery icon


Voroņenkovam bija 45 gadi, pagājušajā gādā viņš kopā ar sievu - operdziedātāju Mariju Maksakovu pameta Krieviju un aizbēga uz Ukrainu.

Bijušais likumdevējs Ukrainas varas iestādēm sniedza vērtīgas liecības pret bijušo prokrievisko Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču.


Voroņenkovs  ticis ievietots Krievijas federālajā meklēšanas sarakstā saistībā ar iespējamu īpašumu krāpšanu 5 miljonu dolāru vērtībā.

Voroņenkovs, kurš Krievijas parlamenta apakšpalātā Valsts domē pārstāvēja Komunistisko partiju, uz Ukrainu kopā ar sievu operdziedātāju Mariju Maksakovu devās pērnā gada oktobrī. Voroņenkovam Krievijā izvirzītas apsūdzības krāpšanā, savukārt viņš pats apgalvoja, ka vajāts politisku iemeslu dēļ.

Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija Korupcijas apkarošanas fonds pirms diviem gadiem publicēja pētījumu, ka Voroņenkovam, kurš tobrīd bija Valsts domes deputāts, pieder daudzi dzīvokļi un automašīnas, ko viņš nevarētu atļauties ar saviem oficiāli deklarētajiem ienākumiem.

Atrodoties Ukrainā, Voroņenkovs sāka aktīvi kritizēt Krievijas varu. Krieviju viņš salīdzināja ar nacistisko Vāciju, un apliecināja, ka personīgi nav balsojis par Krimas aneksiju.


Ukraina ceturtdien apsūdzēja Krieviju "valsts terorismā". Krievija šo apgalvojumu nosaukusi par "absurdu" un noliedza jebkādu saistību ar Voroņenkova slepkavību.


Attiecības starp Kijevu un Maskavu ir visu laiku zemākajā līmenī pēc tam, kad Krievija 2014. gada martā anektēja Krimas pussalu. Ukrainas karā ar Krievijas atbalstītajiem separātistiem Donbasa reģionā gājuši bojā vairāk nekā 10 000 cilvēku.