Cilvēks, kurš septiņas reizes izglābies no nāves
Pasaulē
2009. gada 7. oktobris, 05:40

Cilvēks, kurš septiņas reizes izglābies no nāves

Jauns.lv

Saka, ka nauda ne vienmēr nes laimi, bet kurš gan negribētu piedzīvot brīdi, kad, neko nedarot, var vienkārši baudīt pasaules labumus. Šī paša iemesla dēļ loterija arī ir tik pieprasīta. Turpinājumā daži savdabīgi stāstiņi par ļaudīm, kas laimējuši.

Lielākais pasaules neveiksminieks. Varbūt tieši pretēji?

Lūk, stāsts par to, kā pats lielākais pasaules neveiksminieks pratis veiksmi pārvilināt savā pusē. Freins Selaks – mūzikas skolotājs no Horvātijas – kļuvis slavens ar to, ka pratis izglābties no šausminošām katastrofām.

1962. gadā Selaks ar vilcienu brauca no Sarajevas uz Dubrovnikiem. Vilciens neskaidru iemeslu dēļ noskrēja no sliedēm un iebrauca upē. Bojā gāja 17 pasažieri. Selaks izdzīvoja, tiekot cauri vien ar salauztu roku un pāris zilumiem.

Pēc gada Selaks lidoja no Zagrebas uz Rijeku. Vējš lidmašīnas durvis atpūtis vaļā, un ar lielo gaisa pūsmu Freins izpūsts ārā. Pēc dažam minūtēm lidmašīna avarēja, bojā gāja 19 cilvēki, bet Freins izdzīvoja, brīnumainā kārtā iekrītot siena kaudzē un gūstot vien niecīgus savainojumus.

1966. gadā viņš pārvietojies ar autobusu, kurš nobraucis no ceļa un ieskrējis upē. Bojā gāja četri cilvēki, taču ne Selaks. Viņš atkal guvis tikai nelielus savainojumus.

1970. gadā viņš braucis savā mašīnā, kad tā pēkšņi aizdegusies. Freins paspēja apstāties un tikt laukā no auto pirms benzīna bākas sprādziena.

1973. gadā kāda brauciena laikā bojāts degvielas sūknis izšļakstīja benzīnu pa visu Freina automašīnas motoru. Ventilācijas iekārtas parādījās liesmas. Vienīgais, kas notika ar Selaku – viņš gandrīz pilnībā palika bez matiem.

1995. gadā Zagrebā viņu notrieca pilsētas autobuss. Selaks guva vien nelielus savainojumus.

1996. gadā Freins braucis par kalnu ceļu, kad pēkšņi pēc kārtējā pagrieziena viņam tieši pretī ar lielu ātrumu nesusies smagā automašīna. Selaks sagriezis stūri, izbraucis cauri nožogojumiem un pēdējā brīdī izlecis no mašīnas, lēciena laikā aizķeroties aiz koka. Tad nu no šī koka viņš vēroja, kā 90 metrus zemāk uzsprāgst viņa automašīna.  

2003. gadā, šķiet, pats Debesu tēvs pārskatīja Selaka likteni: daudzās avārijās izdzīvojušais vīrietis loterijā laimēja miljons dolāru.

„Zinu, ka Dievs sekoja manām gaitām visus šos gadus,”  saka Selaks, norādot, ka nesen atteicies no lidojuma uz Austrāliju, lai filmētos „Doritos”  čipsu reklāmai. Viņš nevēlas vairs izaicināt likteni. Seleka tic savai veiksmei: „Esmu vai nu pats neveiksmīgākais cilvēks pasaule, vai arī tieši pretēji – pats veiksmīgākais. Sliecos ticēt otrajai versijai.”

Citu „veiksminieku” stāsti

Ar interneta starpniecību sieviete noskaidrojusi, ka viņas vīrs ir laimējis loterijā, taču to veiksmīgi slēpis

 2007. gadā Donnai Kembelai radās aizdomas, ka viņas vīrs Arnims ko slēpj, jo sācis pārāk uzkrītoši bieži izslēgt televizoru un atslēgt telefonu. Vēl lielākais aizdomas sievai radušās, kad pienākusi vēstule ar apsveikumu saistībā ar jaunas mājas iegādi. Kembela pat nenojauta, ka vīrs no viņas slēpj džekpotu 10,2 miljonu dolāru vērtībā, līdz ievadīja viņa vārdu kopā ar vārdu „loterija”  interneta meklētājā google. Kembela atklāja preses relīzi par kādu Floridā notikušu loteriju, kurā bija minēti 17 cilvēki, kuri laimējuši džekpotu. Tur bija rakstīts, ka katram šim veiksminiekam pienākas 600 000 dolāru pēc nodokļu apmaksas. Pēc laimesta saņemšanas Armins paņēmis atvaļinājumu un mājās nav rādījies. Tiesu izpildītajiem arīdzan nav iespējas viņam nodot paziņojumu, ka pret viņu ir ierosināta lieta – sieva pieprasa pusi no laimesta.

Laimests dubultojas… netīšām!

Ledneru pāris Lielbritānijā bija patīkami pārsteigts, kad viņu izvēlētais sešciparu skaitlis izrādījās loterijas veiksmes skaitlis. Viņi jau grasījās doties pakaļ gandrīz 37 000 latiem no  apmēram divu miljonu latu vērtā džekpota, kas sadalīts starp pieciem laimīgajiem, taču misters Ledners atcerējās, ka bija iegādājies vēl vienu biļeti, kura… arī izrādījās veiksmes biļete. Līdz ar to, Ledneru ģimene saņēma divas piektdaļas lielā džekpota. Nacionālās loterijas pārstāvis norādīja, ka kas tāds notiek pirmo reizi. Vēl nekad nevienam nebija izdevies vienas loterijas izspēles ietvaros laimēt divas reizes. Ja Lendnera kungs nebūtu atcerējies par iegādāto loterijas biļeti, džekpots tiktu sadalīts četrās daļās.

Dažas stundas pēc laimesta saņemšanas vīrieti notriec kravas mašīna

2004. gada 22. janvārī 73 gadīgais Karls Atvuds no Indianas štata loterijā laimēja 73 450 dolāru. Diemžēl, pēc dažām stundām viņš gāja bojā. Karls pāragri mira Indianapolisas slimnīca pēc tam, kad viņu notrieca kravas auto. Liktenīgajā vakarā Atvuds nāca no veikala, kurā bija iegādājies laimīgo loterijas biļeti, lai pateiktos pārdevējiem. Kravas mašīnas šoferis viņu vienkārši nav pamanījis. Tas arī viss.

Divas reizes laimējusi loterijā, veiksmīgās ciparu kombinācijas nosapņojusi

Daudzi loterijās laimējušie saka, ka ciparu kombinācijas vienkārši nosapņojuši. Reizēm kombinācijas nostrādā uzreiz, reizēm spēlmaņiem vajadzīgi gadi, lai gūtu džekpotu. 2006. gada 30. septembrī 86 gadīgā Mērija Volensa no Toronto laimēja loterijā. Dažas dienas pirms izspēles viņa sapnī redzējusi loterijas biļeti un lielu čeku. Pats neparastākais, ka pareģojošais sapnis ļāvis viņai vienā un tajā pašā izspēlē laimēt divas reizes. Mērija iegādājās loterijas biļeti ar nosapņoto kombināciju un tik ļoti noticējusi savai veiksmei, ka iegādājās vēl vienu biļeti. Parasti tiek uzskatīts, ka  diezgan muļķīgi ir iegādāties divas loterijas biļetes ar vienādām ciparu kombinācijām (ja kombinācija ir neveiksmīga, tiek iztērēta lieka nauda, ja tomēr izdodas laimēt džekpotu, tad diez vai otrs būs vajadzīgs). Mērija ir cits gadījums. Kā izrādījās, vēl kāds bija iegādājies laimīgo biļeti, un tā vietā, lai dalītu 24 miljonus dolāru uz pusēm, Mērija saņēma divas trešdaļas no naudas, proti, 16 miljonus.

Autors: Kasjauns.lv