Pasaulē
2009. gada 24. novembris, 11:35

Filipīnu dienvidos nogalināti 35 no nolaupītās politiķu un žurnālistu grupas

Jauns.lv

Filipīnu dienvidos ir noslepkavoti 35 cilvēki no politiķu un žurnālistu grupas, kas pirmdien tika nolaupīta, otrdien paziņoja policija.

 Pirmdien tika paziņots, ka 22 no nolaupītajiem ir nogalināti, bet otrdien vienā kapā atrada vēl 13 līķus, paziņoja Nacionālās policijas priekšnieks Hesuss Versosa telefonsarunā no slaktiņa vietas Mindanao salas Magindanao provincē.

Upuru skaits var izrādīties vēl lielāks, kad policija būs pārbaudījusi vēl vienu iespējamu masu kapu.

Apmēram 100 bruņotu vīriešu, kas tiek uzskatīti par Magindanao provinces gubernatora Andala Ampatuana miesassargiem, pirmdien Filipīnu dienvidos nolaupīja vairāk nekā 40 cilvēku grupu, lai nepieļautu šī politiķa sāncenša kandidēšanu vēlēšanās.

Nolaupītie tika aizvesti uz nomaļu kalnu rajonu Magindanao provincē. Starp viņiem bija sieviete, kas plānoja pieteikt sava vīra kandidatūru provinces gubernatora vēlēšanām, kā arī citi šī kandidāta sabiedrotie un žurnālisti, kas atspoguļoja vēlēšanu kampaņu.

Filipīnās 2010.gada maijā ir paredzētas prezidenta, parlamenta un pašvaldību vēlēšanas. Kandidātu reģistrācija sākās pagājušajā nedēļā.

Vēlēšanu laikam Filipīnās parasti ir raksturīga bruņota vardarbība, sevišķi valsts dienvidos, kur drošības spēki cīnās pret islāmistu kaujiniekiem un komunistu partizāniem.

BNS