Pasaulē
2010. gada 11. februāris, 13:43

"Google" piedāvā sociālo tīklu "Buzz"

Jauns.lv

ASV interneta gigants "Google" šonedēļ uzsāka sociālā tīkla "Buzz" darbību, to integrējot bezmaksas tiešsaistes e-pasta sistēmā "Gmail", teikts kompānijas izplatītajā paziņojumā.

"Google Buzz" lietotājiem nodrošina līdzīgas funkcijas kā "Facebook" un mikroblogošanas vietne tviteris, piedāvājot iespējas atjaunināt savus profilus, apmainīties ar video failiem un fotogrāfijām, kā arī komentēt citu lietotāju ziņojumus.

Tādējādi "Google Buzz" cenšas konkurēt ar tviteri un "Facebook", kura lietotāju skaits sasniedzis 400 miljonus, kamēr "Gmail" decembrī apmeklējuši vien 176 miljoni lietotāji.

Tāpat "Google Buzz" nodrošinās lietotājiem iespēju sekot līdzi tviterī publiskotajiem ziņojumiem bez tiešas šīs interneta vietnes apmeklēšanas, un jaunā interneta giganta sociālā tīkla lietošana paredzēta arī viedtelefonos.

Turklāt "Google" sociālā tīkla lietotāji varēs augšupielādēt attēlus, video failus vai cita veida informāciju no tādām interneta vietnēm kā "Picasa", "Flickr", "Twitter" un "Google Reader".

Arī ASV interneta kompānija "Yahoo" pērn sava e-pasta programmai "Yahoo Mail" pievienoja līdzīgu funkciju, ļaujot lietotājiem aplūkot, vai viņu draugi ir augšupielādējuši fotogrāfijas, piemēram, mājaslapā "flickr.com".

LETA