Pasaulē
2010. gada 19. marts, 08:54

"Google" no Ķīnas aizies 10.aprīlī

Jauns.lv

ASV interneta gigants "Google" nākamajā mēnesī pārtrauks uzņēmējdarbību Ķīnā un grasās par šiem saviem plāniem oficiāli paziņot tuvākajās dienās, piektdien vēstī Ķīnas laikraksts "China Business News".

"Google" savus jau agrāk paustos draudus aiziet no Ķīnas grasās īstenot 10.aprīlī, ziņo laikraksts, atsaucoties uz kādu vārdā neminētu Ķīnas reklāmas aģentūras amatpersonu. Aģentūra esot "Google" darījumu partneris.

Kā laikrakstam paskaidroja kāds anonīms "Google" līdzstrādnieks, uzņēmums par biznesa apturēšanu Ķīna un kompensācijām darbiniekiem paziņos pirmdien.

Uzņēmuma "Google China" preses sekretāre Mārša Vana šo ziņu atteicās komentēt, vien norādīja, ka par uzņēmuma situāciju jaunas informācijas nav.

Jau janvārī "Google" paziņoja, ka varētu slēgt meklētājprogrammu "google.cn" un aiziet no Ķīnas tirgus. Šādi uzņēmums reaģēja uz hakeru uzbrukumiem, kas pret to tika vērsti, pēc visa spriežot, no Ķīnas. "Google" arī iepriekš tika paudis apņemšanos, ka pārtrauks cenzēt meklētājprogrammas rezultātus atbilstoši varasiestāžu vadlīnijām. Šis nodoms izsaucis oficiālās Pekinas nosodījumu.

LETA