Visvairāk naudas ārvalstu braucienos iztērē vācieši
Pasaulē
2010. gada 29. aprīlis, 14:00

Visvairāk naudas ārvalstu braucienos iztērē vācieši

Jauns.lv

Pērn vācieši ārvalstu braucienu laikā iztērējuši 80,8 miljardus dolāru (42,98 miljardus latu), atkārtoti ieņemot pirmo vietu pasaulē attiecībā uz tūrisma braucienos iztērētajiem līdzekļiem

­

S­araksta otrajā un trešajā vietā ierindojas ASV un Lielbritānija, trešdien paziņoja ANO Pasaules Tūrisma organizācija.

Savukārt Ķīna pērn apsteigusi Franciju, iekļūstot saraksta ceturtajā vietā. Dodoties ārvalstu braucienos, ķīnieši, neraugoties uz ekonomisko krīzi, pērn ārvalstīs maltītēs, naktsmītnēs un dažādās apskates vietās atstājuši 43,7 miljardus dolāru (23,24 miljardus latu).

"Krīzes aizēnotajā 2009.gadā [tūristu] izdevumi vienalga ievērojami pieauguši - par 21%," norāda organizācija. "No pārējiem lielākajiem tērētājiem pieaugums reģistrēts tikai vienā gadījumā. Tikai Nīderlandē, kas ieņem desmito vietu, izdevumi pieauguši par 0,4%."

Kamēr lielākais vairums no Ķīnas 1,3 miljardiem iedzīvotāju iztiek vien ar dažiem dolāriem dienā, valstī izveidojies turīgs vidusslānis, kas labprāt dodas ceļojumos uz citām valstīm.

Saskaņā ar organizācijas prognozēm līdz 2020.gadam ķīniešu tūristu skaits ārvalstīs sasniegs 100 miljonus, kas ir ievērojams pieaugums kopš 2005.gada, kad citas valstis apmeklēja 31 miljons ķīniešu.

Lai gan joprojām vispopulārākais ķīniešu galamērķis ir Āzijas valstis, aizvien vairāk tūristu no Ķīnas dodas arī uz Eiropu un ASV, jo ir atvieglota vīzu iegūšanas procedūra.

2007.gadā Ķīna publicēja vispārīgus ieteikumus ceļotājiem, kas vēlas doties uz ārvalstīm. To vidū ir arī aicinājums nekliegt un necensties sev pievērst uzmanību, kā arī cienīt vietējo kultūru un tradīcijas.

kasjauns.lv/LETA/Foto: Bulls Press

­­