Meksikas līcī sākta naftas savākšanas kupola iegremdēšana
Pasaulē
2010. gada 7. maijs, 18:00

Meksikas līcī sākta naftas savākšanas kupola iegremdēšana

Jauns.lv

Naktī uz piektdienu glābšanas operācijas darbinieki sākuši iegremdēt Meksikas līča ūdeņos 98 tonnas smago kupolu, kas paredzēts noplūdušās jēlnaftas savākšanai un iepumpēšanai tankkuģī

­

Kā ziņu aģentūrai AFP pavēstīja krasta apsardzes pārstāvis Maikls de Niss, kupols tiek iegremdēts ar ātrumu 150 metri stundā, un okeāna dibena sasniegšanai būs nepieciešamas 10 stundas, viņš sacīja.

Amatpersonas cer, ka šī ierīce tiks uzstādīta un sāks darboties līdz pirmdienai.

Tikmēr līča piekrastē noplūdušās naftas savākšanā un krasta aizsargāšanā iesaistīti ap 10 000 glābšanas dienestu pārstāvju un brīvprātīgo un vairāk nekā 250 kuģu, sacīts ASV krasta apsardzes un enerģētikas kompānija "British Petroleum" paziņojumā.

Lai gan nafta nav vēl krastu sasniegusi, eksperti brīdina, ka okeāna dziļumā un straumēs ekoloģiskā katastrofa jau sākusies.

Kā ziņots, 22.aprīlī, divas dienas pēc sprādziena, Meksikas līcī nogrima BP naftas ieguves platforma. Eksplozijā uz platformas bojā gāja 11 strādnieki.

Svētdien BP uzsāka glābšanas operācijas, taču naftas noplūdes seku likvidēšanai varētu būt nepieciešami divi līdz trīs mēneši.

Kasjauns.lv/LETA/Foto: LETA/AFP

­

Tēmas