Lai dzēstu parādu, vīrietis kreditoram atdod savus bērnus
Pasaulē
2010. gada 8. jūnijs, 10:29

Lai dzēstu parādu, vīrietis kreditoram atdod savus bērnus

Jauns.lv

Kāds meksikānis, lai dzēstu 1900 ASV dolāru parādu, savam kreditoram atdevis savus bērnus, bet pārējiem paziņojis, ka atvases nolaupījuši nezināmi ļaundari. Lai stāsts būtu ticamāks, viņš pats sevi arī piekāvis.

­

Desmit dienas pēc izmeklēšanas sākuma, policija aizturēja 20 gadus veco vīrieti, kurš sākotnēji paziņoja, ka viņam uzbrukuši nezināmi ļaundari, kas nolaupījuši dēlu un meitu.

Patiesībā vīrietis „nolaupīšanu” noorganizējis pats, lai slēptu patiesību no savas sievas, ziņo BBC. Pēc tam, kad ziņas par bērnu nolaupīšanu nāca atklātībā, vietējie iedzīvotāji sarīkoja protesta demonstrācijas, pieprasot, lai varas iestādes ieviestu kārtību un aktīvāk cīnītos ar noziedzību. Cilvēki bloķēja ielas un iesaistījās konfliktos ar policiju.

Tomēr drīzumā noskaidrojās, ka vīrietis pats sev izdarījis vieglus miesas bojājumus, lai stāsts par bērnu nolaupīšanu liktos ticamāks – vēlāk viņš visiem stāstīja, ka laupītāji viņu piekāvuši, bet viņš pretojies un centies bērnus aizstāvēt.

Bērnu tēvs stāsta, ka šā gada 18.maijā viņam uzbrukuši nezināmi ļaundari, kas viņu piekāvuši, sagrābuši bērnus un aizbēguši. Havjērs Kovarubiass tika arestēts desmit dienas pēc izmeklēšanas sākuma, kad, sapratis, ka policijā viņa stāstam netic, centās bēgt.

Izmeklētāji, izanalizējot video novērošanas kameru ierakstus rajonā, kurā, pēc tēva stāstītā, viņam uzbrukuši bērnu nolaupītāji, noskaidroja, ka nekādas laupīšanas nav bijis, bet savainojumi gūti apzināti traumējot pašam sevi. Rezultātā vīrietim nācies atzīties, ka dēlu Dārjenu un meitu Īzisu viņš atdevis kādai sievietei kā atmaksu par parādu.

Viņš arī apgalvo, ka neko nezina par sievieti, kas paņēmusi bērnus. Kovarubiass sievietei līdz ar bērniem atdevis arī somu ar autiņbiksītēm, ēdienu un drēbes, ziņo CNN. Policijā stāsta, ka vīrietis ir arestēts un šobrīd notikušo nožēlo, kā arī cer, ka policijai drīzumā izdosies viņa bērnus atrast.

VIDEO: Lai dzēstu parādu, Havjērs Kovarubiass kreditoram atdevis savus bērnus

Kasjauns.lv

­

Tēmas