Pasaulē
2010. gada 10. jūnijs, 08:33

Juristam piespriež 50 gadu cietumsodu par Ponci shēmas vadīšanu

Jauns.lv

Juristam un miljonāram Skotam Rotsteinam ASV Floridas štatā trešdien tika piespriests 50 gadu cietumsods par Ponci shēmas vadīšanu, ar kuras palīdzību investoriem izkrāpti 1,2 miljardi ASV dolāru (0,7 miljardi latu), paziņoja federālie prokurori.

47 gadus vecais Rotsteins tika atzīts par vainīgu banku pārskaitījumu krāpniecības plānošanā, naudas atmazgāšanā un noziedzīgā sazvērestībā, kā arī citos ar klasisku piramīdshēmu saistītos likumpārkāpumos.

Rotsteins bija vadījis juristu firmu Fortloderdeilas pilsētā uz ziemeļiem no Maiami un organizējis Ponci shēmu no savas firmas biroja.

Tiesas spriedums nodrošina Rotsteina mantas konfiscēšanu, lai izmaksātu kompensācijas krāpšanas upuriem. Viņam konfiscē 24 nekustamos īpašumus, kā arī luksusa automašīnas, jahtas, biznesa intereses, sporta piemiņas lietas un citu mantu.

Rotsteins bija cieši saistīts ar Floridas štata politiķiem un izmantoja Ponci shēmas līdzekļus, lai finansētu kandidātus gan no Republikāņu, gan no Demokrātu partijas. Pat Floridas štata gubernators Čārlijs Kraists, nesen kandidējot uz vietu Senātā, saņēma ziedojumus no Rotsteina.

BNS

Tēmas