Sieviete tiesā piedzen 6 miljonus par to, ka viņai virsū uzkritis kolēģis
Pasaulē
2010. gada 13. augusts, 15:11

Sieviete tiesā piedzen 6 miljonus par to, ka viņai virsū uzkritis kolēģis

Jauns.lv

Kanādiešu advokāte Mišela Merija Daničeka tiesā no apdrošināšanas kompānijas piedzinusi sešus miljonus dolāru par to, ka ballītes laikā naktsklubā viņai virsū uzkritis kolēģis.

Britu Kolumbijas augstākā tiesa lēma, ka 32 gadus vecajai kanādiešu juridiskās firmas Alexander Holburn Beaudin & Lang darbiniecei no apdrošinātājiem pienākas vairāk nekā 5 miljoni dolāru par darba spējas zaudēšanu un gandrīz miljons par citiem kaitējumiem.

Incidents notika 2001.gadā, kad Daničeka kādā no Vankūveras nakts klubiem dejoja aiz sava kolēģa Džeremija Pūla līdz viņš negaidīti uzgāzās viņai virsū. Rezultātā Daničeka atsitās ar galvu pret zemi un zaudēja samaņu. Gan Daničeka, gan Pūls tobrīd bija pamatīgā alkohola reibumā.

Tiesā Daničeka paziņoja, ka pēc kritiena viņai sākušās veselības problēmas, tajā skaitā slikta dūša, vemšana, spēcīgas galvas sāpes, kā arī rokraksta un atmiņas pasliktināšanās. Viņa paņēma astoņu mēnešu atvaļinājumu, kura laikā intensīvi dzēra pretsāpju līdzekļus.

2002.gadā Daničeka iekļuva avārijā, pēc kuras tiesā iesniedza prasību par 8 miljoniem dolāru pret Pūlu un avāriju izraisījušās automašīnas vadītāju, apgalvojot, ka abi notikumi ir „vienas ķēdes posmi”. Viņas advokāti centās pārliecināt tiesnešus par to, ka, lai arī pēc autoavārijas Daničeka neņēma atvaļinājumu, viņas veselība bija sākusi uzlaboties, bet avārijā gūtās traumas viņas stāvokli pasliktināja.

Tiesai radās šaubas par Daničekas pierādījumu bāzi, tomēr tā nolēma kompensēt sievietei piespiedu atvaļinājuma dēļ radušos zaudējumus, kā arī ar autoavāriju saistītos zaudējumus. Starp citu, tiesāšanās gaitā Daničeka tika atlaista no darba.

Kasjauns.lv/Foto:Bulls Press