"WikiLeaks" dibinātājs Asanžs pārdod savus iecerētos memuārus
2010. gada 22. decembris, 09:35

"WikiLeaks" dibinātājs Asanžs pārdod savus iecerētos memuārus

Jauns.lv

"WikiLeaks" dibinātājs Džūljens Asanžs ir pārdevis savas autobiogrāfijas publicēšanas tiesības divām izdevniecībām, un tiek gaidīts, ka grāmatas manuskripts tiks pabeigts jau martā, vēsta laikraksts "The Guardian".

Kā vēsta laikraksts "The Guardian", noprotams, ka Asanžs savus memuārus pārdevis Lielbritānijas izdevniecībai "Canongate Books" un ASV izdevniecībai "Alfred A. Knopf, Inc.", kas atrodas izdevniecību giganta "Random House" paspārnē.

Kā jau ziņots, 39 gadus vecais austrālietis šobrīd atrodas mājas arestā Lielbritānijā un cīnās pret izdošanu Zviedrijai, kur viņam izvirzītas apsūdzības dzimumnoziegumos.

Informācija par memuāriem parādījās īso vēstījumu sociālajā tīklā "Twitter", kur ierakstu publicēja Spānijas izdevniecība "Random House Mondadori".

Izdevniecības "Random House" pārstāvis Ņujorkā gan apgalvoja, ka viņiem nav nekādas informācijas par šo lietu. Arī Lielbritānijas "Canongate Books" nesniedza nekādas ziņas.

Tomēr "The Guardian" raksta, ka "Canongate Books" īpašnieks Džeimijs Bings apstiprinājis šo informāciju, uzņēmējdarbības interneta vietnei "DailyFinance" nosūtot elektroniskā pasta vēstuli, kurā teikts, ka Lielbritānijas izdevniecības ziņā būs darbs ar tulkošanas tiesībām.

Asanža autobiogrāfija sekos tūlīt aiz viņa bijušā līdzstrādnieka Daniela Domšeita Berga grāmatas "Inside WikiLeaks: My Time at the World's Most Dangerous Website", kuras izdošana tiek plānota janvārī.

LETA/BNS/Foto: AFP