Olands: Sīrijas krīze kļuvusi par draudu starptautiskajam mieram un drošībai
Pasaulē

Olands: Sīrijas krīze kļuvusi par draudu starptautiskajam mieram un drošībai

Jauns.lv

Sīrijas konflikts ir kļuvis par draudu starptautiskajam mieram un drošībai, piektdien "Sīrijas draugu" sanāksmē Parīzē paziņojis Francijas prezidents Fransuā Olands, aicinot Krieviju atbalstīt režīma maiņu šajā vardarbības plosītajā valstī.

Olands: Sīrijas krīze kļuvusi par draudu starptaut...

"Vairs nav apstrīdams, ka šī krīze ir kļuvusi par draudu starptautiskajam mieram un drošībai. Tādēļ mums jāizdara secinājumi. [Sīrijas prezidentam] Bašaram al Asadam ir jāaiziet. Jāizveido pārejas valdība. Tas ir visu interesēs," norādīja Olands.

"Tiem, kuri apgalvo, ka arī Bašara al Asada režīms, lai cik nepatīkams tas arī nebūtu, var izvairīties no haosa, es saku, ka viņi dabūs gan visnepatīkamāko režīmu, gan haosu. Un šis haoss apdraudēs viņu intereses," atzīmēja Francijas prezidents.

Jau vēstīts, ka piektdien Parīzē notiek "Sīrijas draugu" sanāksme, kas ir jau trešā šāda veida tikšanās. Iepriekšējās notika februārī Tunisā un aprīlī Stambulā.

Krievija un Ķīna, kas līdz šim publiski aizstāvējušas Sīrijas režīmu, šīs tikšanās neapmeklē.

"Sīrijas draugi" apvieno 60 dalībniekus, tostarp vairumu Eiropas Savienības (ES) valstu un daudzas Arābu līgas valstis. Kā lielākie spēki izvirzījušās ASV, Francija, Lielbritānija, Vācija, Saūda Arābija un Katara.

LETA, Foto: EPA/LETA