Pasaulē
2012. gada 30. jūlijs, 17:27

Bordāns: Nedrīkst pieļaut valstij naidīgu partiju reģistrāciju

Jauns.lv

Valstij naidīgi noskaņotu politisko partiju reģistrācijas iespējamība ir tiešs demokrātijas apdraudējums un to nedrīkst pieļaut, - uzskata tieslietu ministrs Jānis Bordāns (TB/LNNK).

Kā informēja ministra preses sekretāre Līga Ādamsone, Bordāna skatījumā, demokrātiskā valstī nav pieļaujams, ka politiskajās partijās, proti, organizācijās, kuru pašsaprotamais mērķis ir iegūt varu valstī, darbojas un tās vada personas, kuras aktīvi veicina naida izpausmes sabiedrībā.

"Šādu pretvalstiski noskaņotu personu dibināts un vadīts politisks spēks apdraud sabiedrības drošību," ir pārliecināts Bordāns.

Kā ziņots, 16.jūlijā Uzņēmumu reģistra (UR) politisko partiju reģistrā tika reģistrētas izmaiņas, saskaņā ar kurām politiskās partijas "13.janvāra kustība” nosaukums mainīts uz "Par dzimto valodu!". Mainīts arī partijas mērķis un valdes sastāvs.

Bordāns ir lūdzis UR vadītājam sniegt skaidrojumu par šādu izmaiņu reģistrācijas tiesiskajiem aspektiem, kā arī norādīt uz iespējamiem trūkumiem tiesiskajā regulējumā, kas pieļauj tādu izmaiņu un izpildinstitūcijas locekļu, kuri kurina naidu sabiedrībā un kuru darbības ir klaji vērstas pret Latvijas valsts konstitucionālajām vērtībām, reģistrāciju.

LETA