Pasaulē

Zemestrīcē Filipīnās bojātas vairāk nekā 800 ēku

Jauns.lv

Vairāk nekā 800 mājokļu un uzņēmumu ēku tika bojātas otrdien, kad zemestrīce ar stiprumu 5,6 magnitūdas pēc Rihtera skalas satricināja Filipīnu dienvidus, paziņoja amatpersonas.

Zemestrīcē Filipīnās bojātas vairāk nekā 800 ēku...

Mindanao salā zemestrīces dēļ ēkām saplaisāja sienas un grīdas un iebruka ēku jumti, bet viens cilvēks guvis savainojumu no krītošām atlūzām.

Zemestrīce notika rītausmā, kad lielākā daļa cilvēku vēl gulēja.

Valensijas, kur dzīvo 163 tūkstoši cilvēku, amatpersonas paziņoja, ka pilsētā ir bojātas 544 ēkas, bet Maramagas pilsētā bojātas 316 ēkas un viens cilvēks cietis.

Filipīnu Vulkanoloģijas un seismoloģijas institūts paziņoja, ka tās epicentrs atradās 90 tūkstošu cilvēku apdzīvotās Maramagas tuvumā.

Filipīnas atrodas Klusā okeāna uguns joslā – tektonisko plātņu savienojuma vietā, kur bieži notiek vulkāna izvirdumi un zemestrīces.

Piektdien salu valsti skāra 7,6 magnitūtas spēcīga zemestrīce, pēc kuras tika izplatīts cunami brīdinājums un vairāk nekā 130 tūkstoši cilvēku pameta savas mājas, bet zemestrīces izraisītā zemes nogruvumā Kagajanas de Oro pilsētā gāja bojā viens cilvēks.

BNS