Indijā piedzimis puisēns ar retu slimību – viņa zīdaiņa ādu jau klāj krunkas un apmatojums. FOTO
Ģenētiskā kaite, ar kuru piedzimis mazulis, sastopama tikai 1 no 4 000 000 jaundzimušajiem.
Pasaulē
2016. gada 28. septembris, 22:28

Indijā piedzimis puisēns ar retu slimību – viņa zīdaiņa ādu jau klāj krunkas un apmatojums. FOTO

Jauns.lv

Atceraties filmu par Bendžaminu Batonu, kur galvenajā lomā izcils bija Breds Pits? Tā noticis realitātē ar kādu bērnu Indijā. Viņš jau piedzimis vecs. Filmā Bendžamins līdz ar gadiem kļuva arvien jaunāks un spraunāks, taču šo mazuli nez vai sagaida tāds brīnumains liktenis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bangladešas apgabalā Mangurā nesen piedzimis mazulis, kurš ar savu ārieni acumirklī pārsteidzis gan ārstus, gan vecākus. Nelielais ķermenītis ir krunkām un matiem klāts, tādēļ jaundzimušajam puisēnam ir 80 gadus veca vīra vaibsti un āriene. Pagaidām iedzimtības iemesli nav zināmi, taču ārsti pieļauj, ka mazulis cieš no retas ģenētiskas slimības.

Ārstu versija – puisēns cieš no Hačinsona-Gilforda progērijas sindroma. Retas, ģenētiskas saslimšanas, kura, saskaņā ar statistiku, skar vienu no četriem miljoniem dzimstošo mazuļu, ziņo britu medijs Dailymail.co.uk. Progērija rodas konkrēta gēna mutācijas dēļ un izpaužas pāragrā, ievērojami paātrinātā ķermeņa novecošanā. Slimnieku dzīves ilgums vidēji ir 13 gadi.

Vecāki priecājas par ģimenes pieaugumu

Neskatoties uz mazuļa iedzimto kaiti, viņa vecāki pauž patiesu prieku par savu brīnumaino mazuli. „Varam vien pateikties Dievam. Neredzu ne mazāko iemeslu bēdāties par mana dēla izskatu. Mēs viņu pieņemsim tādu kāds viņš ir. Mūsu ģimenē jau aug meitiņa un nu kopā esam četri – ko vēl var vēlēties?” medijiem paudis puisēna tēvs. Vecāki gan neslēpj, ka kopš brīža kad apkārtējie uzzinājuši par mazuli, ģimenes māju apciemo ziņkārīgie cerībā, ka izdosies kaut uz brīdi aplūkot jaundzimušo.

Ārstus satrauc mazuļa nākotne

Vietējie ārsti vecākiem izskaidrojuši situācijas nopietnību, taču mierinājuši, ka pašreiz zīdainim briesmas nedraud. Taču puisēna tēvs un māte ir pārliecināti, ka, neskatoties uz drūmo progērijas slimnieku dzīves ilguma statistiku, viņu mazulis uzaugs vesels. Ārsti turpretī ir nobažījušies un nespēj izlemt kādu tieši palīdzību sniegt, neparastajam mazulim pieaugot.

 

Kasjauns.lv/Foto: Caters/Scanpix/LETA