Pasaulē
2012. gada 30. septembris, 15:37

Sprādzienā baznīcā Kenijā gājis bojā viens bērns un vēl deviņi ievainoti

Jauns.lv

Sprādzienā baznīcā Kenijā gājis bojā viens bērns un vēl deviņi ievainoti, no notikumu vietas informēja aģentūras AFP žurnālists.

Sprādziens nograndis vienā no Nairobi piepilsētas dievnamiem, vissmagāk izpostot to baznīcas daļu, kas atvēlēta svētdienas skolai.

"Viens bērns ir miris (..). Mums ir aizdomas, ka tā bija granāta," norādīja Kenijas galvaspilsētas policijas priekšnieks.

Sprādzienā ievainoti arī desmitiem pieaugušo dievlūdzēju.

Saniknoti par notikušo, aptuveni simts cilvēki uzbrukuši somāliešiem un viņu mājām saspridzinātās baznīcas apkaimē. Lai savaldītu pūli, iejaukusies policija.

Pēdējo nedēļu laikā Kenijā notikuši uzbrukumi vairākām baznīcām. Atbildību par tiem neviens nav uzņēmies, bet varasiestādes tos uzskata par atriebības aktiem par armijas iejaukšanos kaimiņvalsts Somālijas lietās, palīdzot tai cīnīties grupējumu "Al Shabab".

Jau vēstīts, ka sestdien, piekāpjoties Āfrikas Savienības militārās misijas spēku priekšā, ar starptautisko teroristu organizāciju tīklu "Al Qaeda" saistītais grupējums "Al Shabab" pameta savu pēdējo bastionu Somālijā - ostas pilsētu Kismājo.

LETA