Pasaulē
2012. gada 23. novembris, 15:44

Krievijā reģistrē partiju "Pret visiem"

Jauns.lv

Krievijas Tieslietu ministrija reģistrējusi demokrātiski liberālkonservatīvu partiju "Pret visiem", kas sola cīnīties, lai vēlēšanu biļetenos tiktu atjaunota ailīte, kurā balsi var atdot pret visiem kandidātiem.

Ieraksts par oficiālu partijas reģistrāciju Krievijas politisko organizāciju sarakstā piektdien publicēts Tieslietu ministrijas mājaslapā.

Kā persona, kas tiesīga bez pilnvaras rīkoties partijas vārdā, norādīts partijas priekšsēdētājs Pāvels Mihaļčenkovs, bet partijas galvenais birojs atrodas Maskavā.

""Pret visiem" – tas nav visa un visu noliegums, un tas nav paziņojums pret tautu, tas ir aktīvs protests pret senām un aktuālām čūlām uz mūsu valsts ķermeņa," klāstīts politiskās organizācijas programmā.

Dokumentā norādīts, ka partija iestājas "pret nekonstruktīvu protestu (tukšgaitas paziņojumiem bez jēgas un satura, kas nekur nenoved, bet tikai grauj situāciju), pret vēlēšanu procesa necaurredzamību, ekonomikas patēriņa raksturu".

2006.gadā tika parakstīts likums, kas noteic, ka Krievijā tiek atcelta norma, ka vēlēšanās var balsot pret visiem saraksta kandidātiem.

BNS