Pasaulē
2013. gada 26. aprīlis, 14:23

Džohars Carnajevs pārvests no slimnīcas uz cietumu

Jauns.lv

ASV Bostonas maratonā notikušo sprādzienu sarīkošanā apsūdzētais Džohars Carnajevs pārvests no slimnīcas uz cietumu -medicīnas centru, piektdien ziņoja telekanāls CNN, atsaucoties uz amatpersonām.

Pagājušo piektdien apšaudē ar policiju smagi ievainotais Džohars Carnajevs tika ievietots Bostonas slimnīcā "Beth   Israel  Deaconness Medical Center", kur tika stingri apsargāts. Tagad viņš ir pārvests uz federālo cietumu- medicīnas centru Masačūsetsas štata Devensas ciematā apmēram 65 kilometrus no Bostonas. Šis medicīnas centrs atrodas bijušās armijas bāzes teritorijā, un tajā ir vietas 1000 ieslodzītajiem, kam ir nopietnas veselības problēmas.

Jau vēstīts, ka Džoharam  Carnajevam pirmdien tika izvirzītas oficiālas apsūdzības par masu iznīcināšanas līdzekļu lietošanu, par ko viņam var draudēt nāvessods.  Carnajevam arī izvirzītas apsūdzības par nāvējošu sprāgstvielu izmantošanu īpašuma iznīcināšanā.

19 gadu vecais Džohars Carnajevs tiek apsūdzēts saistībā ar divu bumbu eksploziju sarīkošanu Bostonas maratona laikā 15.aprīlī, kurās gāja bojā trīs cilvēki, bet vairāk nekā 200 tika ievainoti. Otrs par sprādzienu sarīkošanu aizdomās turētais - viņa 26 gadus vecais brālis Tamerlans   Carnajevs   - pagājušo piektdien nomira no apšaudē ar policiju gūtiem ievainojumiem.

BNS

Tēmas