Pasaulē
2013. gada 9. augusts, 12:37

Libānā nolaupa divus "Turkish Airlines" pilotus

Jauns.lv

Bruņoti uzbrucēji piektdienas rītā uz ceļa uz Libānas galvaspilsētas Beirūtas lidostu nolaupījuši divus Turcijas nacionālās lidsabiedrības "Turkish Airlines" pilotus, paziņoja Libānas iekšlietu ministrs Marvans Šarbels.

Nolaupīšanas mērķis bija "autobuss, kas veda vairākus "Turkish Airlines" apkalpes locekļus, kas devās no lidostas uz viesnīcu", paskaidroja Šaebels.

"Bruņoti uzbrucēji nolaupīja divus autobusa pasažierus - pilotu un otro pilotu," viņš piebilda.

Avoti atklāja, ka nolaupīšanā bija iesaistīti četri uzbrucēji, kas septiņus pārējos autobusa pasažierus neaiztika.

Libānas iekšlietu ministrs norādīja, ka ir sazinājies ar Turcijas vēstnieku Libānā un ir sākta izmeklēšana.

Nolaupīšana tiek saistīta ar deviņu Libānas šiītu nolaupīšanu Sīrijā 2012.gada maijā.

Viņi bija daļa no šiītu svētceļnieku grupas un pazuda Alepo provincē Sīrijas ziemeļos, kad atgriezās no svētceļojuma Irānā. Visas sievietes un divi vīrieši no grupas tika atbrīvoti.

Atbildību par nolaupīšanu uzņēmās vīrietis, kas paziņoja, ka viņu sauc Abu Ibrahims. Viņš sacīja, ka ir Sīrijas nemiernieku izveidotās Brīvās Sīrijas armijas loceklis, lai gan organizācija noliedz saistību ar nolaupīšanu.

Nolaupīto ģimenes ir rīkojušas protestus pie "Turkish Airlines" birojiem Beirūtā, norādot, ka Turcijai, kas ir dedzīga Sīrijas opozīcijas, kas cīnās pret prezidenta Bašara al Asada režīmu, atbalstītāja, ir jāizmanto sava ietekme, lai panāktu nolaupīto svētceļnieku atbrīvošanu.

Līdz šim vairākas sarunu par svētceļnieku atbrīvošanu kārtas nav devušas rezultātu.

Nolaupītāji nav paziņojuši nekādas prasības, lai gan ir norādījuši, ka ķīlnieki ir ietekmīgā Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hezbollah", kas atbalsta Asada režīmu, piedaloties kaujās Sīrijā, biedri.

Nolaupīto libāņu ģimeņu pārstāvji noliedza saistību ar turku pilotu nolaupīšanu piektdien.

BNS

Tēmas