Vai gaidāms kara sākums? Fiksētas ballistiskās raķetes Vidusjūrā
Lidojuma trajektorija ir no Vidusjūras centrālās daļas uz Vidusjūras piekrastes austrumu daļu.
Pasaulē
2013. gada 3. septembris, 12:32

Vai gaidāms kara sākums? Fiksētas ballistiskās raķetes Vidusjūrā

Jauns.lv

(Papildināta 15:36) Krievijas brīdināšanas sistēmas par raķešu uzbrukumu fiksējušas divu ballistisku mērķu startu Vidusjūrā, otrdien paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija.

"Startu fiksēja brīdināšanas sistēmas par raķešu uzbrukumu radiotehniskā mezgla vienība Armavirā," paziņoja ministrijas preses dienesta pārstāvis.

Pēc viņa teiktā, minēto mērķu lidojuma trajektorija bija "no Vidusjūras centrālās daļas uz Vidusjūras piekrastes austrumu daļu".

Tikmēr Izraēlas armija otrdien paziņojusi, ka tai nav informācijas par Vidusjūras reģionā izšautām raķetēm.

"Mēs neesam informēti par raķešu izšaušanu Vidusjūrā," norādīja Izraēlas armijas pārstāvis.

Kā pavēstīja avots Damaskā, Sīrijas radari nav fiksējuši raķešu nogāšanos valsts teritorijā. Pēc Sīrijas puses teiktā, raķetes iegāzušās jūrā.

Savukārt avots Krievijas aizsardzības resorā izteica pieļāvumu, ka divas raķetes, kuras nogāzušās jūrā, varētu būt izšāvis ASV flotes kuģis laikapstākļu noskaidrošanai.

"Raķetes (..) varēja tikt izšautas no amerikāņu kuģa Vidusjūrā. Ņemot vērā, ka raķetes, kā izskatās, iekritušas jūrā, palaišanas uzdevums varēja būt precīzu laikapstākļu rādījumu iegūšana," ziņu aģentūrai "Interfax" norādīja anonīmais avots.

LETA, Foto: AFP/LETA