Daugavpilī kāds pārgalvīgs motociklists izpelnās 20 administratīvos pārkāpumus
foto: Paula Čurkste/LETA
2000. gadā dzimušais jaunietis Daugavpilī centās aizbēgt no likumsargiem.
Sabiedrība

Daugavpilī kāds pārgalvīgs motociklists izpelnās 20 administratīvos pārkāpumus

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Svētdien, 6. oktobrī, Valsts policijas amatpersonas Daugavpilī pamanīja kādu motocikla vadītāju, kas diennakts tumšajā laikā pārvietojās bez ieslēgtiem tuvās gaismas lukturiem. Tomēr ar to nelaimes tikai sākās.

Daugavpilī kāds pārgalvīgs motociklists izpelnās 2...

2000. gadā dzimušais vīrietis tika pieķerts svētdien, plkst. 19.35 Daugavpilī, Lielā ielā, kur viņš pārvietojās ar motociklu “XTR609”. Tā kā motocikla lukturi nebija ieslēgti, likumsargi ieslēdza bākugunis, speciālo skaņas signālu un aicināja motocikla vadītāju apstāties, bet vīrietis to nedarīja un uzsāka bēgšanu.

Jāmin, ka motociklam nebija valsts reģistrācijas numura zīmes un obligātās civiltiesiskās transportlīdzekļa apdrošināšanas, kā arī nebija veikta valsts tehniskā apskate. Tāpat vīrietim nebija transportlīdzekļa vadītāja tiesības. Motocikla vadītājs klaji ignorēja ceļu satiksmes noteikumus, vairākas reizes veica apdzīšanu, neizmantojot arī pagrieziena virzienrādītājus, kas radīja apdraudējumu citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Vairākkārtīgi vīrietis pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, sasniedzot 86 km/h vietā, kur maksimālais atļautais ātrums ir 50 km/h. Tāpat motocikla vadītājs neievēroja  206.  ceļa zīmi “Dodiet ceļu”. 

Likumsargiem izdevās motocikla vadītāju atrast un aizturēt. Saistībā ar notikušo pret vīrieti uzsākti 20 administratīvo pārkāpumu procesi par dažādu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem un piemērots 1460 eiro liels naudas sods, kā arī izteikti seši brīdinājumi. 

Katram transportlīdzekļa vadītājam ir jāapzinās sava atbildība par drošu braukšanu. Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un rūpīgi izvērtēt savas rīcības sekas, kā arī ievērot visus ceļu satiksmes noteikumus.