112
Vakar 22:03

VIDEO: "Trieciens bija tik liels, ka bija grūti pateikt, kurš jaunietis ir kurš!" Atklātas jaunas ziņas par Gulbenes novadā notikušo traģisko avāriju

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/Degpunktā

Traģiskajā avārijā Gulbenes novada Lizuma pagastā dzīvību zaudēja četri no spēkratā esošajiem jauniešiem. Izdzīvojušās jaunietes radinieki "Degpunktā" stāsta, ka trieciens bijis tik liels, ka grūti bijis pateikt, kurš no jauniešiem ir kurš.

VIDEO: "Trieciens bija tik liels, ka bija grūti pa...

Jau ziņots, ka Gulbenes novadā aizvadītajā naktī avārijā gāja bojā četri pusaudži. Negadījums notika nedaudz pēc pusnakts Lizuma pagastā, uz autoceļa Cesvaine-Velēna. Sākotnējā informācija liecina, ka jaunietis, vadot transportlīdzekli "Audi", zaudēja kontroli pār transportlīdzekli, kā rezultātā tas avarēja un ietriecās kokā.

Saskaņā ar CSDD datiem, auto bija 1999. gada “Audi A3″, kura pašnieks ir mirušā vadītāja brālis. 17 gadus vecajam jaunietim, kurš vadīja automašīnu nebija tiesību. Tāpat pašreizējā informācija liecina, ka trīs no pieciem jauniešiem tika izsviesti no auto, bet divi no viņiem atradās zem auto. Divi no bojāgājušajiem jauniešiem ir no vienas ģimenes. Viens no puišiem bija paņēmis līdzi savu jaunāko māsu. Meitene bija arī jaunākā no kompānijas, dzimusi 2010. gadā.

Jauniete, kura šobrīd cīnās par savu dzīvību un veselību, bija viena no trim, kuru no automašīnas izsvieda. Avārijas brīdī viņa sēdēja aizmugurē, tieši aiz šofera. Jaunietes radinieki stāsta, ka trieciens bijis tik liels, ka grūti bijis pateikt, kurš no jauniešiem ir kurš.

“Jaunieši ir jaunieši. Valdībai ir pamatīgi jādomā par šīm avārijām, jo nepārtraukti nāk ziņas par avārijām. Kaut kas ir jādomā visiem kopā, lai mazāk šādas nelaimes notiek. Jaunieši nedomā par sekām, viņiem šķiet, ka pašiem ir savas tiesības,” norāda jaunietes radinieki. Arī likumsargi ieskicē šo problēmu un aicina vecākus pārrunāt ar bērniem drošības noteikumus.

Vairāk skaties video!