foto: ekrānuzņēmums no preses konferences pēc Ministru kabineta 20. oktobra ārkārtas sēdes.
Pavļuts: personām, kurām noteikts pienākums vakcinēties, ir nepilns mēnesis
Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).
Sabiedrība
2021. gada 20. oktobris, 20:35

Pavļuts: personām, kurām noteikts pienākums vakcinēties, ir nepilns mēnesis

Jauns.lv / LETA

Personām, kurām noteikts pienākums obligāti vakcinēties, vēl ir laiks risināt vakcinācijas pienākuma jautājumus līdz 15.novembrim, pēc trešdien notikušās Ministru kabineta ārkārtas žurnālistiem vēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš norādīja, ka Latvija vakar saņēmusi 80 000 "Johnson&Johnson" vakcīnu devu, bet pēc nedēļas paredzēts saņemt vēl ap 70 000.

Neskatoties uz faktu, ka arī šai vakcīnai ir rekomendēta balstvakcīna jeb otrā deva, sertifikāts pēc trim nedēļām ar vienu "Johnson&Johnson" arvien ir spēkā.

Tikmēr mikroblogošanas vietnē "Twitter" Pavļuts norāda, ka vienīgais ceļš ārā no krīzes ir vakcinācija. "Mūsu jaudas ļauj vakcinēt visus Latvijas iedzīvotājus sešu nedēļu laikā līdz 1.decembrim," raksta Pavļuts.

Savukārt uz jautājumu par to, vai personas, kurām ir nepieciešams veikt obligātu vakcināciju pret Covid-19 ar mērķi saglabāt savu darba vietu, spēs to paveikt laikā atbildēja arī Valsts kancelejas direktors un Operatīvās vadības grupas vadītājs Jānis Citskovskis. Viņš sacīja, ka, ja nepieciešamība noteikt pagarinājumu radīsies, to, izvērtējot individuālus gadījumus, varētu apsvērt.

Kā ziņots, visiem darbiniekiem publiskajā sektorā, tostarp valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībās, līdz 15.novembrim ir jāiegūst vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Tāpat no trešdienas klātienē publiskā sektora darbinieki drīkst strādāt tikai ar Covid-19 testēšanas vai vakcinācijas, pārslimošanas sertifikātu.