“Gribēja nolaupīt telefonu, bet dabūja dažus sitienus!” Laupītājs uzraujas uz vingrošanas čempionu
foto: REUTERS/SCANPIX
Nikola Bartolīni spēja par sevi pastāvēt pat pret laupītāju.
Sporta zvaigznes

“Gribēja nolaupīt telefonu, bet dabūja dažus sitienus!” Laupītājs uzraujas uz vingrošanas čempionu

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Nereti dzirdēts, kā zagļi vai laupītāji izvēlējušies neīstos upurus. Bijuši gadījumi, kad noziedznieki cenšas aptīrīt bokserus vai cīkstoņus, bet šoreiz arī sporta vingrotājs izrādījies ļoti ciets rieksts ļaundarim.

“Gribēja nolaupīt telefonu, bet dabūja dažus sitie...

2021. gada pasaules čempions vingrošanā brīvajās kustībās (šajā disciplīnā mūsu Igors Vihrovs Sidnejā izcīnīja olimpisko zeltu) itālis Nikolā Bartolīni pārmācijis laupītāju, kurš viņam uzbrucis ar mērķi tikt pie mobilā telefona. “Milāna ir biedējoša vieta. Šajos pilsētas džungļos nav nekādas drošības, katru dienu notiek visādas lietas… Viņš nāca atņemt manu mobilo tālruni, bet saņēma dažus sitienus pa seju,” tā Nikolā Bartolīni sāk stāstīt par piedzīvoto laupīšanas mēģinājumu naktī pie savu māju vārtiem.

Itālijas komandas sacensību dalībnieks Parīzes olimpiskajās spēlēs, kur izcīnīja sesto vietu, savos sociālajos tīklos pastāstīja, kā viņam uzbrucis laupītājs, kad viņš bija devies pastaigā ar  suni. Noziedznieks sagrābis aiz apkakles un kliedzis, lai viņš atdod mobilo tālruni.

Savu stāstu viņš papildināja ar fotogrāfiju, kurā redzama brūce uz viņa rokas un izciļņa uz pieres, kas viņam palika pēc cīņas ar uzbrucēju. “Es uzskatu, ka man paveicās, ka saņēmu tikai vienu sitienu, manam nabaga uzbrucējam noteikti paveicās mazāk,” norāda Bartolīni.

foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"
Nikola Bartolīni uzbrukuma atmiņas ir puns uz pieres un no sitieniem noberztā roka.
Nikola Bartolīni uzbrukuma atmiņas ir puns uz pieres un no sitieniem noberztā roka.

Itālijas medijam viņš stāsta, ka saņēmis sitienu pa pieri, bet pēc tam to spējis laupītāju notriekt gar zemi: “Tajā brīdī, kad viņš bija uz zemes, es viņam vairākas reizes trāpīju pa seju.”

Bartolīni dzīvo Milānā no 13 gadu vecuma (tagad viņam ir 28 gadi), kad viņš pārcēlās uz Milānu, lai tiktu pie labākajiem treniņu apstākļiem. Sportists arī norāda, ka viss varēja beigties daudz sliktāk, ja laupītāja upuris nebūtu bijis viņš: “Es nezinu, kā tas būtu beidzies, ja tas būtu noticis ar sievieti vai meiteni,” satraucies pauž Bartolīni. “Es zinu, ka materiālās vērtības ir otršķirīgas, bet apziņa, ka svešinieks ir uzbrucis kaut kam manam, patiešām rada riebumu!”