Slepkavas un "Netflix" zvaigznes brāļi Menendezi kļuvuši arī par daudzu NBA līdzjutēju elkiem
foto: REUTERS/SCANPIX
Brāļi Ēriks (pa kreisi) un Lails Menendezi ir divi pretrunīgi vērtēti ieslodzītie ASV. Vieni par viņiem šausminās, bet citi jūt līdzi.
Basketbols

Slepkavas un "Netflix" zvaigznes brāļi Menendezi kļuvuši arī par daudzu NBA līdzjutēju elkiem

Kaspars Apsītis

Jauns.lv

Brāļi Lails un Ēriks Menendezi jau vairāk nekā 30 gadus atrodas aiz restēm par viņu vecāku nogalināšanu 1989. gadā. Šis traģiskais stāsts, kas satrieca visu ASV atkal aktualizējies pēc "Netflix" radītā seriāla "Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story" ("Monstri: Laila un Ērika Menendezu stāsts"). Kā izrādās, Lails un Ēriks ir ļoti interesanti tēli ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kvēlākajiem līdzjutējiem.

Slepkavas un "Netflix" zvaigznes brāļi Menendezi k...

Pēdējās nedēļās viens no pasaulē visvairāk apspriestajiem stāstiem ir brāļu Menendezu dzīve. Kā izrādās, viņiem ir arī visai būtiska loma NBA fanu vidū.

Kā jau ASV mērogā skaļi izskanējušu noziedznieku gadījumā nereti mēdz notikt, brāļi Menendezi ieslodzījuma vietā saņem neskaitāmas vēstules, no kuriem lielai daļai ir visai savdabīgs lūgums - parakstīt basketbola kartīti.

Attiecīgajās kartītēs ir attēlots bijušais NBA spēlētājs Marks Džeksons no 1990./1991. gada sezonas "Hoops" komplekta. Tagad jau bēdīgi slavenie brāļi nejauši tika iemūžināti sēžam "Madison Square Garden" laukuma malā. Kartītei izmantotā bilde uzņemta pēc viņu vecāku slepkavībām, bet pirms brāļu aresta.

Atjaunotā aizraušanās ar Menendezu lietu ir mudinājusi kolekcionārus meklēt šīs retās kartītes, prasot brāļu parakstus, lai papildinātu savu krātuvi. Šī dīvainā tendence ir tikai viens no aspektiem, kāpēc brāļi pēkšņi atgriezās sabiedrības uzmanības lokā.

Marks Džeksons savulaik bija viens no labākajiem piespēlētājiem NBA. Viņš basketbolista karjeras laikā pārstāvēja Ņujorkas "Knicks", Indiānas "Pacers", Losandželosas "Clippers", Toronto "Raptors", Denveras "Nuggets", Jūtas "Jazz" un Hjūstonas "Rockets" komandas. No 2011. līdz 2014. gadam Džeksons bija Goldensteitas "Warriors" galvenais treneris, vadot komandu, kad tajā spēlēja Andris Biedriņš. No 2014. gada Džeksons kļuva par Ziemeļamerikas vadošā sporta medija basketbola komentētāju un analītiķi.

Jauns.lv jau vēstīja, Menendezu brāļi pirms vairāk nekā 30 gadiem atzinās, ka viņi nogalināja savus vecākus. Tomēr lietas uzmanība vienmēr bijusi pievērsta tam, kāpēc viņi to izdarīja. Viņi apgalvo, ka nogalinājuši savus vecākus baiļu un pašaizsardzības dēļ, pēc tam, kad visu dzīvi bija cietuši no fiziskas, emocionālas un seksuālas vardarbības, ko piedzīvojuši no saviem vecākiem.

Viens no viņu advokātiem, Klifs Gārdners, raidījumā "48 Stundas" stāsta, ka jauni pierādījumi apstiprina šos senos apgalvojumus un mazina viņu vainu. Gārdners apgalvo, ka Lails un Ēriks Menendezi būtu bijuši jātiesā par slepkavību afekta stāvoklī, nevis pirmās pakāpes slepkavību, un, ja tas tā būtu noticis, viņi jau sen būtu atbrīvoti no cietuma. Vairāk par brāļiem Menendeziem lasi šeit: