Latvijas tenisistiem Deivisa kausā pēc neveiksmes pret Togo jādodas atkal uz Āfriku
foto: Edija Pālens/LETA
Latvijas tenisistiem otro reizi pēc kārtas būs jādodas uz Āfriku.
Citi sporta veidi

Latvijas tenisistiem Deivisa kausā pēc neveiksmes pret Togo jādodas atkal uz Āfriku

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu tenisa izlase Deivisa kausa pasaules otrās grupas "play-off" kārtā izbraukumā tiksies ar Beninu, pirmdien izlozes rezultātus pavēstīja Starptautiskā Tenisa federācija (ITF).

Latvijas tenisistiem Deivisa kausā pēc neveiksmes ...

Latvija laikā no 31. janvāra līdz 2. februārim izbraukumā tiksies ar Beninu. Igaunija savā laukumā spēlēs ar Venecuēlu, bet Lietuva pasaules pirmās grupas "play-off" kārtas maču ar Luksemburgu aizvadīs viesos.

Latvija pasaules otrās grupas "play-off" kārtas dalībnieču vidū bija to četru valstu skaitā, kuras pasaules rangā ieņēma augstākās vietas. Divas no tām tikai ielozētas pasaules pirmās grupas "play-off" turnīrā, taču Latvijai izloze nebija sekmīga, kopā ar Jaunzēlandi paliekot otrās grupas izslēgšanas spēļu turnīrā, bet Meksikai un Pakistānai pakāpjoties grupu augstāk.

Jau ziņots, ka septembra vidū Latvija Deivisa kausa pasaules otrās grupas mačā izbraukumā ar 0-4 piekāpās Togo, bet nākamā pretiniece Benina ir viņu kaimiņvalsts. Pasaules otrās grupas izslēgšanas spēļu uzvarētāji 2025. gada nogalē spēlēs pasaules otrajā grupā, bet zaudētāji cīnīsies pasaules trešajā grupā.

Beninas tenisistu ATP rangā nav, kamēr Latvijas izlases līderis Roberts Štrombahs ir 431, Kārlis Ozoliņš 682., bet Mārtiņš Rocēns - 1342. pozīcijā.

Pavasarī Latvijas tenisisti pirmās grupas "play-off" kārtā izbraukumā ar 0-4 piekāpās Norvēģijai. Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko kopš 1900. gada organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF). Sākotnēji tās bija sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993. gada.