Kuruca un Zorika spožais sniegums sekmē komandu uzvaras
foto: ZUMAPRESS.com
Rodions Kurucs jauno sezonu sācis ļoti iespaidīgi.
Basketbols

Kuruca un Zorika spožais sniegums sekmē komandu uzvaras

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs sestdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē izcēlās ar 20 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām un palīdzēja viņa un Artūra Kuruca pārstāvētajai Mursijas UCAM izcīnīt uzvaru papildlaikā.

Kuruca un Zorika spožais sniegums sekmē komandu uz...

Mursijas komanda savā laukumā ar rezultātu 89:83 (22:16, 20:22, 13:23, 22:16, 12:6) uzvarēja "Bilbao". Rodions Kurucs spēlēja 24 minūtes un 48 sekundes un meta grozā sešus no 11 divu punktu metieniem, divus tālmetienus un divus no sešiem soda metieniem. Viņa kontā arī 11 bumbas zem groziem, viena rezultatīva piespēle, trīs pārtvertas bumbas, trīs kļūdas, piecas piezīmes un četri izprovocēti sodi, iekrājot +/- rādītāju +9 un efektivitātes koeficientu 22.

Artūrs Kurucs bija mājinieku pieteikumā spēlei, taču laukumā nedevās. Mursijas vienībā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Dilans Eniss, kamēr Bilbao komandā ar 20 punktiem izcēlās Muhamads Ali Abdurrahmans.

Svētdien mačus vēl aizvadīs Ingus Jakovičs un ACB jaunpienācēja "Coruna", kā arī Mārča Šteinberga pārstāvētā Manrezas "Baxi". Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempioni kļuva Madrides "Real", kas finālsērijā ar 3-0 pārspēja Mursijas UCAM.

Latvijas basketbolists Kristers Zoriks sestdien Francijas augstākās līgas mačā guva 16 punktus un palīdzēja "Le Portel" izcīnīt pirmo uzvaru šosezon. "Le Portel" savā laukumā ar 87:81 (26:23, 20:21, 19:20, 22:17) uzvarēja "Chalon-Saone".

Zoriks laukumā bija 35 minūtes un 43 sekundes, uzvarētāju rindās tiekot pie lielākā spēles laika, un raidīja grozā divus no trijiem divu punktu metieniem, divus no sešiem tālmetieniem un sešus no septiņiem soda metieniem. Viņa kontā arī viena atlēkusī bumba, piecas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, divas kļūdas un divas piezīmes, noslēdzot maču ar +/- rādītāju deviņi un efektivitātes koeficientu 15. Mājinieku uzvaru ar 32 gūtajiem punktiem sekmēja Džeks Nandžs, kamēr starp viesiem ar 18 punktiem izcēlās Džeremija Hils.

"Le Portel" sezonas ievadā uzvarējusi vienā no trijām spēlēm. Iepriekšējā sezonā Francijas meistarsacīkstēs uzvarēja "Monaco", kas finālsērijā ar 3-1 guva virsroku pār "Paris".