Indrašis un Dzierkals rezultatīvi Zviedrijā; Vītols sekmē uzvaru Somijā
foto: JEANETTE DAHLSTRÖM/Bildbyran/Sipa USA/ Vida Press
Miks Indrašis guvis pirmos vārtus šosezon.
Hokejs

Indrašis un Dzierkals rezultatīvi Zviedrijā; Vītols sekmē uzvaru Somijā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Indrašis gūst vārtus uzvarētā Zviedrijas čempionāta mačā Latvijas hokejists Miks Indrašis sestdien Zviedrijas hokeja līgas (SHL) mačā izcēlās ar precīzu metienu, palīdzot izcīnīt Jēvles "Brynas" uzvaru.

Indrašis un Dzierkals rezultatīvi Zviedrijā; Vītol...

"Brynas" mājās ar 5:3 (0:1, 2:1, 3:1) pārspēja Gēteborgas "Frolunda".

Indrašis otrās trešdaļas izskaņā guva mājinieku otros vārtus, palīdzot panākt neizšķirtu 2:2. Latvietis kopā uz ledus bija 18 minūtes un 31 sekundi, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Citā mačā ar rezultatīvu piespēli atzīmējās Mārtiņš Dzierkals, kura pārstāvētā Šellefteo AIK viesos ar 4:2 (1:0, 0:0, 3:2) uzvarēja "Orebro". Dzierkals spēlēja 15 minūtes un 31 sekundi, kuru laikā vienu reizi meta pa vārtiem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

AIK ar deviņiem punktiem četrās spēlēs turnīra tabulā ieņem trešo vietu, bet "Brynas" ar sešiem punktiem trīs cīņās atrodas par vienu pozīciju zemāk. Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Šellefteo AIK, kas finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Engelholmas "Rogle".

Tikmēr Ēriks Vītols sestdien Somijas hokeja čempionāta mačā atvairīja 24 metienus un palīdzēja viņa un Mika Tumānova pārstāvētajai Jiveskiles JYP izcīnīt uzvaru.

Jiveskiles komanda savā laukumā ar 2:1 (0:0, 0:1, 2:0) pārspēja Hemēnlinnas HPK, kuras sastāvā nebija iekļauts aizsargs Artūrs Andžāns. Vītols tika galā ar 24 no 25 pretinieku metieniem, atvairot 96% ripu. Tumānovs uz ledus bija 15 minūtes un 34 sekundes un noslēdza spēli ar neitrālu lietderības koeficientu.

JYP ar septiņiem punktiem punktiem piecās spēlēs ieņem 13. vietu, bet HPK ar sešiem punktiem astoņās cīņās - 14.vietu 16 komandu čempionātā. Iepriekšējā sezonā Somijas virslīgā uzvarēja Tamperes "Tappara", kas finālsērijā ar 4-1 pieveica Lahti "Pelicans".

Savukārt Deniss Smirnovs piektdien Šveices hokeja līgas (NL) spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli un palīdzēja "Kloten" tikt pie panākuma. "Kloten" savā laukumā ar 5:2 (1:0, 3:1, 1:1) pārspēja "Fribourg-Gotteron".

Smirnovs asistēja mājinieku trešajos vārtos, kad pēc viņa un Leandro Profiko piespēlēm viesu vārtsargu pārspēja Miro Āltonens. Latvijas hokejists kopā uz ledus bija desmit minūtes un 25 sekundes, tiekot pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Vēl Rūdolfa Balcera pārstāvētā Cīrihes "Lions" mājās ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Langnavas "Tigers" un Oskaru Lapinski, bet "Ajoie" ar Emīlu Veckaktiņu sastāvā savā laukumā ar 1:3 (0:2, 1:1, 0:0) zaudēja "Zug". Savukārt "Lausanne" bez Ronalda Ķēniņa pieteikumā ar 3:2 (2:1, 0:0, 0:1, 1:0) pagarinājumā guva panākumu pār "Bern".

No Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām visaugstāk turnīra tabulā - pirmajā vietā - ir "Lions", kas piecos mačos iekrājusi 12 punktus, bet par vienu punktu mazāk ir "Kloten". Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Cīrihes "Lions", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Lausanne" hokejistus.