Cigaņika piespēle sekmē "Luzern" nonākšanu Šveices čempionāta galvgalī; Tobers pēc puslaika tiek nomainīts
foto: imago/Geisser
Andrejs Cigaņiks (priekšplānā) šobrīd ir visvērtīgākajā klubā spēlējošais Latvijas futbolists.
Futbols

Cigaņika piespēle sekmē "Luzern" nonākšanu Šveices čempionāta galvgalī; Tobers pēc puslaika tiek nomainīts

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas futbola izlases spēlētājs Andrejs Cigaņiks sestdien Sanktgallenē rezultatīvi piespēlēja "Luzern" uzvarā Šveices superlīgas spēlē, bet Kristera Tobera pārstāvētā Cīrihes "Grasshoppers" spēlēja neizšķirti savā laukumā.

Cigaņika piespēle sekmē "Luzern" nonākšanu Šveices...

"Luzern" viesos ar 3:2 (0:2) uzvarēja "St.Gallen 1879". Cigaņiks 56. minūtē rezultatīvi piespēlēja Tibo Klidžē vārtu guvumā, Lucernas futbolistiem sākot atspēlēšanos. Cigaņiks laukumā pavadīja visas 90 minūtes. Pirmajā puslaikā mājinieki ar Alberta Valči un Vilema Žebela sitieniem izvirzījās vadībā ar 2:0. 80. minūtē neizšķirtu panāca Kevins Spadanuda, bet uzvaras vārtus astoņas minūtes vēlāk guva Piuss Dorns.

"Grasshoppers" mājās spēlēja 2:2 (1:2) ar Ženēvas "Servette". Tobers tika nomainīts pēc pirmā puslaika. Matjē Šuanjērs 23. minūtē izvirzīja vadībā mājiniekus, bet viesi līdz puslaika beigām izvirzījās vadībā ar Dereka Kutezas vārtiem 34. minūtē un Usmana Simbakoli "golu" puslaika kompensācijas laika 11. minūtē. 54. minūtē izlīdzinājumu panāca Jongdžuns Li. 72. minūtē viesi palika mazākumā, kad sarkano kartīti nopelnīja pussargs Gaels Onduā, taču gūt uzvaras vārtus mājiniekiem neizdevās.

Šveices mediji nekautrējas visai asi kritizēt Latvijas izlases aizsargu, kuru vaino vismaz daļā no "Grasshoppers" neveiksmēm.

Ar septiņās cīņās nopelnītiem 14 punktiem "Luzern" turnīra tabulā ir izvirzījusies pirmajā vietā (tiesa "Zurich" un "Lugano" ir labas izredzes apsteigt Lucernas komandu), bet "Grasshoppers" ar pieciem punktiem ir astotā 12 komandu čempionātā.