Valmieras basketbola klubs tiek vainots Ziemeļkorejas raķešu reklamēšanā. Klubs nācis klajā ar oficiālu paziņojumu
foto: Ekrānšāviņš
Tulkojumā uzraksts uz banera nozīme "Ziemeļkorejas raķešu projekta būvniecība".
Basketbols

Valmieras basketbola klubs tiek vainots Ziemeļkorejas raķešu reklamēšanā. Klubs nācis klajā ar oficiālu paziņojumu

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Aizvadītajā dienā Valmieras - Liepājas basketbola spēlē kāds iedzīvotājs laukuma malā pamanījis aizdomīgu reklāmas baneri. Tiešā tulkojumā no korejiešu valodas teksa vēstījums nozīmē "Ziemeļkorejas raķešu projekta būvniecība".

Valmieras basketbola klubs tiek vainots Ziemeļkore...

"Man patīk sekot līdzi Latvijas basketbola līgai, tomēr aizvadītajā dienā es pamanīju ļoti aizdomīgu reklāmas baneri. Sākotnēji mani sajūsmināja, ka baneris ir korejiešu valodā, tomēr izlasot uz tā rakstīto vēstījumu es biju šokēts. Tulkojumā tas nozīme "Ziemeļkorejas raķešu projekta būvniecība"," norāda kāds korejietis.

Pēc viņa šokējošajiem paziņojumiem, Basketbola klubs "Valmiera Glass"/ViA apstiprinājis, ka šādi baneri tiešām aizvadītajā dienā rotājuši basketbola laukumu, tomēr kluba pārstāvji norāda, ka nav zinājuši logotipa patieso skaidrojumu un viņiem ar Ziemeļkoreju sadarbība neesot.

"Basketbola klubs "Valmiera Glass"/ViA vēlas uzsvērt, ka mēs augstu novērtējam un uzticamies saviem sponsoriem un viņu sniegtajai informācijai. Diemžēl, nepārbaudījām hieroglifus uz viena no sponsoru logotipiem. Paldies mūsu spēļu skatītājam, kurš vērsa uzmanību uz logotipa patieso skaidrojumu. Šis saturs nekādā mērā nesaskan ar mūsu organizācijas vērtībām," norāda klubs.

Kluba pārstāvji vēsta, ka turpmāk pievērsīsim lielāku uzmanību šādiem jautājumiem, lai šādas situācijas vairs neatkārtotos. Tāpat klubs informē, ka ir pārtraucis sadarbību ar šo partneri. "Vēršam uzmanību, ka kompānija, ar kuru pārtraucām sadarbību, ir Latvijas būvniecības uzņēmums. Nevienam nav iespējama ekonomiskā sadarbība ar Ziemeļkoreju," norada "Valmiera Glass"/ViA.

Jau ziņots, ka "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komanda piektdien "Optibet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) 2024./2025. gada sezonas pirmajā spēlē pārliecinoši pārspēja "Liepāju".

Valmierieši ne reizi nebija iedzinējos un savā laukumā bija pārāki ar rezultātu 80:63 (22:13, 23:16, 11:19, 24:14). Uzvarētājiem ar 17 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās maču no rezervistu soliņa sākušais Džordans Votsons, pa 16 punktiem guva Kelīls Spīrs un Dakvons Smits, kuriem abiem bija attiecīgi deviņas un četras bumbas zem groziem. Artis Ate šajos statistikas rādītājos iekrāja 10+9, bet deviņus punktus guva Verners Kohs.