Lukašenko lepns par Baltkrievijas olimpiešu paveikto Parīzē
foto: AP/Scanpix
Vadība paliek ģimenē! Starptautiskā olimpiskā komiteja neļauj valstīm politisku ietekmi pār nacionālajām olimpiskajām komitejām, tāpēc baltkrievi amatā iecēluši sava diktatora dēlu Viktoru Lukašneko.
Citi sporta veidi
2024. gada 16. septembrī, 17:55

Lukašenko lepns par Baltkrievijas olimpiešu paveikto Parīzē

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Baltkrievijas Nacionālās olimpiskās komitejas prezidents Viktors Lukašenko (Baltkrievijas diktatora Aleksandrs Lukašenko vecākais dēls), atklājot Olimpiskās dienas pasākumus Minskā 14. septembrī, sacīja, ka valsts lepojas ar saviem olimpiešiem, kuri piedalījās Parīzē.

Lukašenko lepns par Baltkrievijas olimpiešu paveik...

Olimpiskās dienas pasākuma atklāšanā piedalījās gan esošie, gan bijušie baltkrievu olimpiskie medaļnieki.  “Šodien kāds noteikti spers pirmo soli olimpisko augstumu virzienā, mūsu slavenie sportisti nevilcinoties piekrita palīdzēt to izdarīt. Katru gadu mēs cenšamies ieviest kādus jauninājumus. Šoreiz olimpiskais posms bija sarežģīts. Lai izcīnītu pirmo vietu, būs smagi jāstrādā,” pēc “Belteleradio” sacīja Lukašenko

Lukašenko savā runā izcēla arī Baltkrievijas sportistus, kuri startēja 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs, un par cerībām attiecībā uz valsts dalību olimpiskajās spēlēs nākotnē.

“Parīzē 11 no mūsu 17 sportistiem iekļuva labāko astoņniekā, četri izcīnīja medaļas. Tas ir ļoti labs rezultāts, ņemot vērā, ka sacensībās piedalījās daudz jaunu atlētu. Treniņi rūda čempionus, un, neraugoties uz visām sankcijām, mēs parādījām labu sniegumu. Ja olimpiskā kustība attīstīsies pareizajā virzienā, tad tuvākajos gados ieņemsim augstas vietas jau ar savu simboliku. Skaidrs, ka bez himnas un karoga ir ļoti nepatīkami, bet, manuprāt, mums tomēr ir jāpiedalās. Sportisti ir gatavojušies visu mūžu, un būtu nepareizi zaudēt savu sapni. Mēs lepojamies ar viņiem. Viņi bija ļoti apmierināti, un Francijā viņus sagaidīja laba attieksme no skatītāju un sporta amatpersonu puses.”

Baltkrievijai olimpiskajās spēlēs bija liegts startēt zem sava karoga. Dalībai Parīzē tika pielaisti sportisti, kuri neatbalstīja Krievijas uzsākto karu Ukrainā, kurā okupantiem palīdz Baltkrievija, un nav saistīti ar armiju. Šie sportisti startēja kā neitrālie atlēti.