Dzierkals IIHF Čempionu līgas mačā iemet tukšos vārtos; panākums arī Balceram
foto: OLA WESTERBERG/Bildbyran/Sipa USA/ Vida Press
Mārtiņš Dzierkals guvis pirmos vārtus jaunajā sezonā.
Hokejs
2024. gada 14. septembrī, 00:33

Dzierkals IIHF Čempionu līgas mačā iemet tukšos vārtos; panākums arī Balceram

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals piektdien Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas spēlē raidīja ripu tukšos vārtos un ar Šellefteo AIK komandu svinēja uzvaru.

Dzierkals IIHF Čempionu līgas mačā iemet tukšos vā...

Zviedrijas čempioni mājās ar rezultātu 4:2 (2:0, 0:0, 2:2) pārspēja Somijas vienību Lahti "Pelicans". Divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Dzierkals ar metienu tukšos vārtos panāca mača galarezultātu. Latvietis šajā cīņā uz ledus bija 15 minūtes un 59 sekundes, divreiz meta pa vārtiem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Uzvaru svinēja arī uzbrucējs Rūdolfs Balcers, Cīrihes "Lions" mājās ar 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) uzveica Štraubingas "Tigers". Balceram bija otrs lielākais spēles laiks komandā (21:04), divi metieni pa vārtiem, viens bloķēts metiens un pozitīva lietderība +1.

"Lions" ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir otrā, AIK ar septiņiem punktiem - septītā, Kristera Gudļevska pārstāvētā Brēmerhāfenes vienība ar sešiem punktiem - astotā, bet Rolanda Vīgnera pārstāvētā Ruānas komanda trīs aizvadītajās spēlēs ir bez punktiem un ieņem 22. vietu 24 komandu turnīrā. Čempionu līgas pamatturnīrā 24 komandas aizvada pa sešām spēlēm, bet to vieta tiek noteikta kopējā tabulā, 16 labākajām kvalificējoties izslēgšanas spēlēm.

Iepriekšējā sezonā IIHF Čempionu līgas turnīrā uzvarēja Šveices komanda Ženēvas "Servette". Turnīrs pirmo reizi norisinājās 2014./2015.g ada sezonā.