Latvijas vīriešu un sieviešu šaha izlases demonstrē izcilu sniegumu Budapeštas šaha olimpiādē
foto: AP/Scanpix
Šaha galds.
Citi sporta veidi
2024. gada 13. septembrī, 23:52

Latvijas vīriešu un sieviešu šaha izlases demonstrē izcilu sniegumu Budapeštas šaha olimpiādē

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu un sieviešu šaha izlases piektdien Budapeštā svinēja uzvaras šaha olimpiādes trešajās cīņās.

Latvijas vīriešu un sieviešu šaha izlases demonstr...

Latvijas vīriešu komanda, kas "Open" sacensībās ir izsēta ar 42. numuru, ar 2,5:1,5 pārspēja Venecuēlu (67.). Uzvaras ar baltajām figūrām izcīnīja Ņikita Meškovs un ar melnajām - Toms Kantāns. Normunds Miezis ar baltajām figūrām spēlēja neizšķirti, savukārt Artūrs Neikšāns ar melnajām piedzīvoja zaudējumu.

Ar trīs kārtās izcīnītiem 8,5 punktiem Latvija ieņem 25. vietu 196 komandu vidū. Latvijas sieviešu komanda, kas izsēta ar 36. numuru, ar 3:1 pārspēja Dominikānas Republiku (83.). Uzvaras svinēja Laura Rogule un Agnesa Stepania Ter-Avetisjana ar baltajām figūrām, kā arī Ilze Bērziņa ar melnajām figūrām. Savukārt zaudējumu piedzīvoja Linda Krūmiņa ar melnajām figūrām.

Latvijas komanda ar astoņiem punktiem ieņem 36.vietu 182 komandu sacensībās. Latviju vīriešu komandā ar kapteini Nelliju Maklakovu pārstāv Ņikita Meškovs, Ilmārs Starostīts, Arturs Neikšāns, Toms Kantāns un Normunds Miezis, bet sieviešu izlasē ar kapteini Zigurdu Lanku - Ilze Bērziņa, Laura Rogule, Linda Krūmiņa, Renāte Vidruska, Agnesa Stepania Ter-Avetisjana. Delegāciju vada Latvijas Šaha federācijas ģenerālsekretāre Daiga Falkane. 45. šaha olimpiāde Budapeštā notiek no 10. līdz 23.septembrim.