
Jūrmala kļūst par iecienītu gardēžu mērķi
Jūrmalas kulinārais piedāvājums pārsteidz ar garšu un sajūtu dažādību! Izsmalcināti restorāni, kuros var sastapt teju visas pasaules garšas, omulīgi krodziņi ar tradicionālu piedāvājumu, kārdinošas konditorejas – bauda garantēta ikvienam vēdera prieku cienītājam.
Saule, jūra un pludmale ir Jūrmalas vizītkarte, kas piesaista tūristus no visas pasaules un, protams, arī Latvijas iedzīvotājus. Tas rada auglīgu augsni biznesam, kas piedāvā visdažādākos pakalpojumus. Šodien Jūrmala ir kļuvusi par īstu gardēžu paradīzi. Jūrmalas kulināro piedāvājumu veido daudzveidīga garšu palete – pilsētas restorāni piedāvā autentiskus Kaukāza, Vidusāzijas, Austrumeiropas un Vidusjūras virtuves ēdienus gan tradicionālās, gan mūsdienīgās interpretācijās. Gastronomiskā daudzveidība baudāma teju ik uz soļa – no Jomas ielas dinamiskās promenādes līdz piejūras restorāniem ar skatu uz liedagu un mierpilnajām savrupmāju apkaimēm. Restorāns “36. line Grill Restaurant” iekļauts “Michelin” 2025. gada ceļvedī, iezīmējot Jūrmalu uz starptautiskās gastronomijas kartes. Savukārt vēlās brokastis brīvdienu rītos kļuvušas par pilsētas tradīciju – tās piedāvā gan jūras un staciju tuvumā esošās kafejnīcas, gan restorāni ar plašu ēdienkarti, iekļaujot gaļas, zivju, veģetāros un bērniem piemērotus ēdienus.
Ko iesaka nobaudīt Jūrmalas slavenības?

Jūrmalā dzīvo un viesojas daudzi Latvijā zināmi cilvēki, un katram ir savas iecienītās vietas. Pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs atzīst, ka viņam Jūrmalā ir savs iemīļotais restorāns: “Ja jāizceļ kāds restorāns, tad pēc koncepta foršākais ir “Laivas”. Tur es pat svinēju savas kāzas! Vairākas reizes esam ar draugiem piebraukuši ar laivu pa Lielupi – sajūtas tur ir nereālas!”

Savukārt Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis par sev tīkamāko nosauc Kaukāza virtuves restorānu: “Man vienmēr pirmajā vietā ir gruzīnu restorāns “Kinza House” Dubultos – tā ir īsta autentika.”

Ēdienu stiliste, grāmatas “Visas vakariņas” autore Linda Vilmansone uzsver sava iemīļotā restorāna cilvēciskumu: “Cienu cilvēkus, kuri dara to, ko mīl, un no sirds! “Nojan Tapan” autentiskā atmosfēra, armēņu viesmīlība un, protams, sulīgais šašliks ir obligāts pieturpunkts Jūrmalā, ja sajūtat sevī Kaukāza gardēdi. Pastaiga pludmalē pēc tam – ļoti ieteicama!”
Starptautiskās ceļotāju platformas “Tripadvisor” apmeklētāju TOP 10 restorāni Jūrmalā:
“36. line Grill Restaurant” – piedāvā jūras veltes un Vidusjūras ēdienus. Atsauksmēs īpaši uzteikta sulīga un garšīga zivs, kā arī ideāli pagatavota jēra gaļa.
Grila bārs “House of Light” – piedāvā Eiropas un latviešu virtuvi. Viesi novērtē vistas burgerus, vistas desas, cūkgaļas ribiņas un makaronus, uzsver, ka restorānā ir labs ēdiens un skaists interjers.
“Faces” – specializējas jūras veltēs un Vidusjūras ēdienos. Klienti atzīmē supergaršīgu ēdienu un jauku apkalpošanu, kā arī izceļ zuša pastēti un medus kūku.
“Dilettante Jurmala” – piedāvā itāļu un Eiropas virtuvi. Tas tiek raksturots kā labs, moderns restorāns un “slēptais dārgakmens”.
“Grill&Fish Field terrace” – piedāvā jūras veltes un starptautiskās virtuves ēdienus. Īpaši uzteiktas garšīgas un labi pagatavotas ribiņas, kā arī pasta tagliatelle.
“Light House Jurmala” – piedāvā jūras veltes un starptautiskās virtuves ēdienus. Vieta tiek ieteikta laba ēdiena un atmosfēras cienītājiem, īpaši izceļot “Loupe de mere” un tunča/laša tartaru.
“Cafe 53” – kafejnīca, kas piedāvā starptautiskās virtuves ēdienus. Atzīmēta kā vieta ar izsmalcinātu ēdināšanu, kur bērniem garšo pankūkas un ir lieliska apkalpošana.
“Majorenhoff” – piedāvā Vidusjūras un Eiropas virtuvi. Restorāns tiek raksturots kā jauka vieta ar garšīgu ēdienu un ātru, pieklājīgu apkalpošanu.
“Zem burām” – piedāvā barbekjū un Eiropas virtuvi. Klienti atzīmē svaigu, garšīgu un ne dārgu ēdienu, labu pasniegšanu un apkalpošanu, kas piemērota ģimenes vakariņām.
Kafejnīca “Bitīte” – piedāvā gardas kūkas un Eiropas virtuves ēdienus.
Vairāk informācijas šeit: https://visitjurmala.lv/lv/ed-un-dzer/