Kino

ASV televīzijas kanāls HBO apsver iespēju iegādāties latviešu seriālu "Padomju džinsi"

Violanta Dzene

Jauns.lv

Pirms Kannu Mipcom konferences Beta Film ir noslēgusi virkni nozīmīgu līgumu par sešiem augstākās kvalitātes seriāliem no Centrāleiropas un Austrumeiropas, kas apliecina šo reģionu pārveidošanos par pievilcīgu galamērķi daudzu valstu satura platformām. Starp šiem sešiem seriāliem ir arī latviešu radītais seriāls “Padomju džinsi”.

ASV televīzijas kanāls HBO apsver iespēju iegādāti...

Kā ziņo “Variety”, pieci no šiem kino darbiem ir ieguvuši ievērojamus apbalvojumus. Viens no piemēriem ir serbu seriāls “Operācija Sabre”, kas Kannu sēriju festivālā ieguva īpašo interpretācijas balvu, kā arī nesenajā Čehijas “Serial Killer” festivālā tika atzīts par labāko Centrāleiropas un Austrumeiropas drāmu. HBO ir iegādājies šī seriāla tiesības Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionam, savukārt Filmin – Spānijai un Portugālei.

Savukārt pašmāju seriāls “Padomju džinsi”, ko producē Tasse Film, pēc pārdošanas Walter Presents Ziemeļamerikai, Lielbritānijai un Īrijai, HBO Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionam, Arte Vācijai un Francijai, kā arī Filmin Spānijai un Portugālei, tiks izrādīta vairāk nekā 20 valstīs.

Seriāls “Padomju džinsi” ir traģikomisks stāsts par brīvdomātājiem un konformistiem, par attiecībām un izvēlēm, par robežu un pasaules atvēršanos. Un par biksēm, kas izmainīja pasauli! Septiņdesmito gadu izskaņā – laikā, kad visā PSRS ir izvērsta pati sīvākā propaganda pret Rietumu kultūru, – kādā Latvijas psihiatriskajā slimnīcā kvēls rokmūzikas fans ir izveidojis veiksmīgu pagrīdes džinsu ražotni.

Seriāls “Padomju džinsi” gada sākumā ne vien pulcēja skatītājus kinoteātros un pie televīzijas ekrāniem, bet arī izpelnījās atzinīgus kritiķu vērtējumus, iegūstot vairākus prestižus starptautiskos apbalvojumus. 

Daudzsēriju filmas "Padomju džinsi" pirmizrāde

Kinoteātrī "Forum Cinemas" 26. februārī pirmizrādi piedzīvoja pašmāju daudzsēriju filmas "Padomju džinsi" pirmās divas sērijas.

Tāpat interese izrādīta par diviem Bosnijas seriāliem – krimināldrāmu "Es zinu tavu dvēseli", ko veidojusi "Oskaram" nominētā režisore Jasmila Žbaniča, un trilleri "Dobums", ko režisējis "Oskara" balvas ieguvējs Daniss Tanovičs.

Tikmēr Ukrainas kara drāma "Viņas mašīnā", kas jau tika pārdota Japānai, Latvijai, Čehijai un Slovākijai, nodrošināja jaunus darījumus ar RTE Īrijai un Canal+ Austrijai, Polijai, Ungārijai, Nīderlandei un Rumānijai. Interese izrādīta arī par Čehijas trilleri "Ultimāts".

Papildus šiem nosaukumiem, vadošais neatkarīgais izplatītājs Beta Film, kas bāzēts Minhenē, prezentēs plašu scenāriju saturu visām vecuma grupām Mipcom, kur priekšgalā būs episkais "Ravenes pieaugums", kas pasaules pirmizrādi piedzīvos 22. oktobrī.

Kadri no seriāla "Padomju džinsi".

Kadri no seriāla "Padomju džinsi".